Groen licht voor overname in bandengroothandel

Bandengroothandel Global Automotive mag collega/concurrent PBG overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. Global Automotive is onder meer bekend van Inter-Sprint en Van den Ban.

Prijzen autobanden nu duidelijk dankzij de ACM

Global Automotive en PBG zijn beide groothandels van onder andere vervangingsbanden en vervangingswielen voor personenauto’s en bestelauto’s. Global Automotive is eigenaar van onder andere Inter-Sprint banden, Van den Ban, Reedijk Banden Import, Banden Express, Inter-Tyre en Wheel Tyre. PBG is onder andere eigenaar van Mega Tyre, Summa, Industry, 2Wheel en PBG Wheels.

Concurrentie

Uit het marktonderzoek blijkt dat er na het samengaan van de partijen nog voldoende concurrentiedruk overblijft, aldus de ACM. ‘’Van alle auto’s moeten regelmatig banden worden vervangen. De meeste banden worden verkocht via groothandels. Global Automotive is het moederbedrijf van een aantal ondernemingen dat banden en wielen verkoopt aan andere groothandels en aan de detailhandel. PBG levert vooral aan de detailhandel en nauwelijks banden aan andere groothandels. De ACM concludeert dat door deze overname er weinig verandert voor groothandels die banden kopen van Global Automotive of PBG. De overname beïnvloedt vooral de levering aan detaillisten.’’

Alternatieven

De ACM heeft nader marktonderzoek gedaan onder fabrikanten, concurrenten en afnemers van banden. De ACM concludeert dat er op de markt voor het leveren van banden aan detaillisten genoeg alternatieven overblijven. De ACM verwacht dat er voldoende concurrentiedruk blijft en de nieuwe combinatie niet in staat zal zijn om de prijzen te verhogen of de kwaliteit van de dienstverlening te verminderen. De ACM heeft ook nog onderzocht wat de gevolgen zijn voor de markt voor vervangingswielen. De ACM concludeert dat ook hier voldoende concurrentie overblijft.

Groen licht voor overname in bandengroothandel - Automobielmanagement.nl

Groen licht voor overname in bandengroothandel

Bandengroothandel Global Automotive mag collega/concurrent PBG overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. Global Automotive is onder meer bekend van Inter-Sprint en Van den Ban.

Prijzen autobanden nu duidelijk dankzij de ACM

Global Automotive en PBG zijn beide groothandels van onder andere vervangingsbanden en vervangingswielen voor personenauto’s en bestelauto’s. Global Automotive is eigenaar van onder andere Inter-Sprint banden, Van den Ban, Reedijk Banden Import, Banden Express, Inter-Tyre en Wheel Tyre. PBG is onder andere eigenaar van Mega Tyre, Summa, Industry, 2Wheel en PBG Wheels.

Concurrentie

Uit het marktonderzoek blijkt dat er na het samengaan van de partijen nog voldoende concurrentiedruk overblijft, aldus de ACM. ‘’Van alle auto’s moeten regelmatig banden worden vervangen. De meeste banden worden verkocht via groothandels. Global Automotive is het moederbedrijf van een aantal ondernemingen dat banden en wielen verkoopt aan andere groothandels en aan de detailhandel. PBG levert vooral aan de detailhandel en nauwelijks banden aan andere groothandels. De ACM concludeert dat door deze overname er weinig verandert voor groothandels die banden kopen van Global Automotive of PBG. De overname beïnvloedt vooral de levering aan detaillisten.’’

Alternatieven

De ACM heeft nader marktonderzoek gedaan onder fabrikanten, concurrenten en afnemers van banden. De ACM concludeert dat er op de markt voor het leveren van banden aan detaillisten genoeg alternatieven overblijven. De ACM verwacht dat er voldoende concurrentiedruk blijft en de nieuwe combinatie niet in staat zal zijn om de prijzen te verhogen of de kwaliteit van de dienstverlening te verminderen. De ACM heeft ook nog onderzocht wat de gevolgen zijn voor de markt voor vervangingswielen. De ACM concludeert dat ook hier voldoende concurrentie overblijft.