Belron (Carglass) verkoopt Belgisch carrosseriebedrijf

Belron, het moederbedrijf van Carglass, heeft haar activiteiten op het gebied van autocarrosserieën verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, wordt niet bekend gemaakt. Belron, dat op haar beurt voor 55 procent eigendom is van de Belgische VW-importeur en -dealer d’Ieteren, beschouwt het carrosseriebedrijf niet meer als een kernactiviteit.

Eén kwaliteitsnorm voor schadeherstel

Carglass heeft in België 17 locaties waar reparaties aan de carrosserie of het interieur van auto’s worden uitgevoerd. Dat volgt op de overname van Care Carrosserie vijf jaar geleden. Met dat netwerk is Carglass in België ook marktleider in dat specifieke segment.

De nieuwe eigenaar, waartoe onder meer ook aanhangerfabrikant Groenewegen behoort, gaat de Belgische aanwinst omdopen tot AutoRepairGroup.be, meldt zakenkrant De Tijd. d’Ieteren is nog wel eigenaar van twee andere ‘autovreemde’ divisies, het Italiaanse merk voor luxe agenda’s en schrijfwaren Moleskine en een bedrijf voor onderhoud aan gebouwen.

Belron (Carglass) verkoopt Belgisch carrosseriebedrijf - Automobielmanagement.nl

Belron (Carglass) verkoopt Belgisch carrosseriebedrijf

Belron, het moederbedrijf van Carglass, heeft haar activiteiten op het gebied van autocarrosserieën verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, wordt niet bekend gemaakt. Belron, dat op haar beurt voor 55 procent eigendom is van de Belgische VW-importeur en -dealer d’Ieteren, beschouwt het carrosseriebedrijf niet meer als een kernactiviteit.

Eén kwaliteitsnorm voor schadeherstel

Carglass heeft in België 17 locaties waar reparaties aan de carrosserie of het interieur van auto’s worden uitgevoerd. Dat volgt op de overname van Care Carrosserie vijf jaar geleden. Met dat netwerk is Carglass in België ook marktleider in dat specifieke segment.

De nieuwe eigenaar, waartoe onder meer ook aanhangerfabrikant Groenewegen behoort, gaat de Belgische aanwinst omdopen tot AutoRepairGroup.be, meldt zakenkrant De Tijd. d’Ieteren is nog wel eigenaar van twee andere ‘autovreemde’ divisies, het Italiaanse merk voor luxe agenda’s en schrijfwaren Moleskine en een bedrijf voor onderhoud aan gebouwen.