Parts Holding Europa plant beursgang

De internationale onderdelendistributeur Parts Holding Europe wil 450 miljoen euro ophalen met een beursgang in Parijs. Met dat geld wil de Franse onderneming schulden afbetalen. PHE is in ons land eigenaar van Geevers Auto Parts en van Doyen/Autodistribution Nederland.

Geevers Auto Parts neemt Autoplaat Drachten over

Het bedrijf zette drie jaar geleden plannen voor een beursgang in de ijskast omdat toen het financiële klimaat niet gunstig genoeg was. Nu ziet PHE wel kansen voor een geslaagde beursnotering. De Franse beursautoriteit heeft inmiddels de eerste aanvraag daartoe geaccepteerd.

Groei

PHE mikt voor dit jaar op een omzet van tussen de 1,85 en 1,95 miljard euro. In het afgelopen jaar draaide PHE een omzet van 1,76 miljard euro waarop 203 miljoen euro brutowinst werd gemaakt. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de omzet uit op 485 miljoen euro. De vergelijkbare verkopen vertonen daarmee een groei van tien procent vergeleken met begin 2020. PHE deelde daarbij wel mee pas in 2022 een volledig herstel van de markt na de coronapandemie te verwachten. Voor dat jaar denkt het bedrijf de grens van twee miljard euro aan omzet ruimschoots te overschrijden.

Mein Auto Groep

Tegelijk heeft het Duitse online platform voor nieuwe auto’s Mein Auto Groep de voor woensdag geplande beursgang op het laatste moment afgeblazen. Mein Auto stelt juist dat het beursklimaat op dit moment niet goed genoeg is om de stap te maken. Eerder al hadden bankiers laten weten de uitgiftekoers op een lager dan gepland niveau vast te pinnen waardoor Mein Auto aanzienlijk minder geld op zou halen dan was gepland.

Parts Holding Europa plant beursgang - Automobielmanagement.nl

Parts Holding Europa plant beursgang

De internationale onderdelendistributeur Parts Holding Europe wil 450 miljoen euro ophalen met een beursgang in Parijs. Met dat geld wil de Franse onderneming schulden afbetalen. PHE is in ons land eigenaar van Geevers Auto Parts en van Doyen/Autodistribution Nederland.

Geevers Auto Parts neemt Autoplaat Drachten over

Het bedrijf zette drie jaar geleden plannen voor een beursgang in de ijskast omdat toen het financiële klimaat niet gunstig genoeg was. Nu ziet PHE wel kansen voor een geslaagde beursnotering. De Franse beursautoriteit heeft inmiddels de eerste aanvraag daartoe geaccepteerd.

Groei

PHE mikt voor dit jaar op een omzet van tussen de 1,85 en 1,95 miljard euro. In het afgelopen jaar draaide PHE een omzet van 1,76 miljard euro waarop 203 miljoen euro brutowinst werd gemaakt. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de omzet uit op 485 miljoen euro. De vergelijkbare verkopen vertonen daarmee een groei van tien procent vergeleken met begin 2020. PHE deelde daarbij wel mee pas in 2022 een volledig herstel van de markt na de coronapandemie te verwachten. Voor dat jaar denkt het bedrijf de grens van twee miljard euro aan omzet ruimschoots te overschrijden.

Mein Auto Groep

Tegelijk heeft het Duitse online platform voor nieuwe auto’s Mein Auto Groep de voor woensdag geplande beursgang op het laatste moment afgeblazen. Mein Auto stelt juist dat het beursklimaat op dit moment niet goed genoeg is om de stap te maken. Eerder al hadden bankiers laten weten de uitgiftekoers op een lager dan gepland niveau vast te pinnen waardoor Mein Auto aanzienlijk minder geld op zou halen dan was gepland.