AAG neemt onderdelenwebshop Winparts over

Onderdelendistributeur Alliance Automotive Group neemt onderdelenwebshop Winparts over. AAG, onder andere bekend van Brezan en garageformule Autovakmeester, wil met de overname het online distributiekanaal verder versterken. ‘Een kanaal waarop de focus van AAG en moedermaatschappij GPC tot nu toe gering was’.

Lennart Dekker, commercieel directeur van Winparts: “Eigenlijk is dit een heel logische stap. Wij zijn sterk in online, gericht op consumenten. AAG is sterk in offline, gericht op garagebedrijven. Misschien wel de sterkste, met de recente lancering van PartsPoint Nederland.’

Voorkeurskandidaat

Winparts-oprichter Ari van Essen: ‘Wij hebben Winparts, samen met het team, in 14 jaar opgebouwd tot marktleider in Nederland. We hebben ook al de eerste stappen gezet naar o.a. België en Zweden. Nu is het tijd voor een volgende, internationale groeistap. Wij vonden het beter als Winparts dat onder de vleugels van een internationale strateeg zou doen. AAG was voor ons altijd de voorkeurskandidaat, dus zijn wij blij dat ons bedrijf daar nu een volgende stap maakt.’

PartsPoint

Cor Baltus, Managing Director AAGB, over de overname: ‘Wij hebben inderdaad recentelijk PartsPoint gelanceerd in Nederland. Binnen de groep zijn we ook al enige tijd bezig met een multichannel-strategie en deze overname moet in dat licht worden bekeken. Winparts is een geweldige aanwinst voor de groep en ook wij zijn dus zeer content met hun keuze voor AAG.’

Lees ook:
Alliance Automotive koopt PartsPoint Group
Alliance Automotive Group Benelux nieuwe naam PartsPoint Group

AAG neemt onderdelenwebshop Winparts over - Automobielmanagement.nl

AAG neemt onderdelenwebshop Winparts over

Onderdelendistributeur Alliance Automotive Group neemt onderdelenwebshop Winparts over. AAG, onder andere bekend van Brezan en garageformule Autovakmeester, wil met de overname het online distributiekanaal verder versterken. ‘Een kanaal waarop de focus van AAG en moedermaatschappij GPC tot nu toe gering was’.

Lennart Dekker, commercieel directeur van Winparts: “Eigenlijk is dit een heel logische stap. Wij zijn sterk in online, gericht op consumenten. AAG is sterk in offline, gericht op garagebedrijven. Misschien wel de sterkste, met de recente lancering van PartsPoint Nederland.’

Voorkeurskandidaat

Winparts-oprichter Ari van Essen: ‘Wij hebben Winparts, samen met het team, in 14 jaar opgebouwd tot marktleider in Nederland. We hebben ook al de eerste stappen gezet naar o.a. België en Zweden. Nu is het tijd voor een volgende, internationale groeistap. Wij vonden het beter als Winparts dat onder de vleugels van een internationale strateeg zou doen. AAG was voor ons altijd de voorkeurskandidaat, dus zijn wij blij dat ons bedrijf daar nu een volgende stap maakt.’

PartsPoint

Cor Baltus, Managing Director AAGB, over de overname: ‘Wij hebben inderdaad recentelijk PartsPoint gelanceerd in Nederland. Binnen de groep zijn we ook al enige tijd bezig met een multichannel-strategie en deze overname moet in dat licht worden bekeken. Winparts is een geweldige aanwinst voor de groep en ook wij zijn dus zeer content met hun keuze voor AAG.’

Lees ook:
Alliance Automotive koopt PartsPoint Group
Alliance Automotive Group Benelux nieuwe naam PartsPoint Group