Knorr-Bremse ziet af van overname Hella

De Duitse remmenfabrikant Knorr-Bremse neemt Hella toch niet over. Eerder werd bekend dat de twee bedrijven in gesprek waren over een overname, maar Knorr-Bremse ziet daar nu vanaf omdat er te weinig voordeel uit te halen zou zijn.

“Na een zorgvuldige analyse heeft de directie vastgesteld dat de mogelijke overdracht van sleuteltechnologieën en producten naar haar eigen productenportefeuille niet zal resulteren in de realisatie van de verwachte synergieën,’’ aldus een verklaring van Knorr-Bremse.

Eigen kracht

De Duitse onderneming blijft wel kijken naar andere strategische opties voor de verdere ontwikkeling van de groep. De prioriteit blijft echter liggen op groei op eigen kracht. “We hebben altijd gekeken naar transacties met leidende internationale bedrijven. Dat is waarom we naar Hella keken. We zagen echter niet de noodzakelijke synergieën in de overname, met name in de sector commerciële voertuigen. We hebben dan ook vastgesteld dat de acquisitie niet genoeg aanvullende waarde voor onze aandeelhouders zou brengen,’’ zegt CEO Jan Mrosik in een toelichting.

Lees ook:
Remmenfabrikant Knorr-Bremse wil Hella overnemen

Knorr-Bremse ziet af van overname Hella - Automobielmanagement.nl

Knorr-Bremse ziet af van overname Hella

De Duitse remmenfabrikant Knorr-Bremse neemt Hella toch niet over. Eerder werd bekend dat de twee bedrijven in gesprek waren over een overname, maar Knorr-Bremse ziet daar nu vanaf omdat er te weinig voordeel uit te halen zou zijn.

“Na een zorgvuldige analyse heeft de directie vastgesteld dat de mogelijke overdracht van sleuteltechnologieën en producten naar haar eigen productenportefeuille niet zal resulteren in de realisatie van de verwachte synergieën,’’ aldus een verklaring van Knorr-Bremse.

Eigen kracht

De Duitse onderneming blijft wel kijken naar andere strategische opties voor de verdere ontwikkeling van de groep. De prioriteit blijft echter liggen op groei op eigen kracht. “We hebben altijd gekeken naar transacties met leidende internationale bedrijven. Dat is waarom we naar Hella keken. We zagen echter niet de noodzakelijke synergieën in de overname, met name in de sector commerciële voertuigen. We hebben dan ook vastgesteld dat de acquisitie niet genoeg aanvullende waarde voor onze aandeelhouders zou brengen,’’ zegt CEO Jan Mrosik in een toelichting.

Lees ook:
Remmenfabrikant Knorr-Bremse wil Hella overnemen