LKQ Europe, dochteronderneming van LKQ Corporation, is distributeur van aftermarketonderdelen voor auto’s, bedrijfsbussen en industriële voertuigen in Europa. Momenteel zijn er ongeveer 26.000 werknemers met een netwerk van 1.000 filialen en een omzet van ongeveer 5,5 miljard USD in 2020 (4,6 miljard euro).

De organisatie bevoorraadt rond 100.000 onafhankelijke werkplaatsen in meer dan twintig Europese landen. De groep omvat Euro Car Parts, Fource, RHIAG groep, Elit, Auto Kelly, STAHLGRUBER groep en de recyclingspecialist Atracco.

“Ons herstel, na alle uitdagingen van 2020, was bijzonder sterk, met een groei in de dubbele cijfers in de omzet van het tweede kwartaal van 2021. De versoepeling van de covid-19-beperkingen en de stijgende vaccinatiegraad in de meeste Europese landen in de afgelopen maanden hebben geholpen. Daartegenover stonden de stijgende prijzen in de logistiek en voor grondstoffen. Terwijl we vooruitkijken zal de pandemie ons in 2021 blijven bezighouden. Niettemin blijven we vertrouwen houden in de sterke punten van onze operationele activiteiten en in de uitvoering van onze strategieën. We verwachten goede resultaten voor het tweede helft van het jaar”, aldus Arnd Franz, CEO van LKQ Europe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding