Texaco Bag-in-Box: ‘Een efficiënte oplossing voor de universele garages’

brand story

De universele garages worden steeds vaker geconfronteerd met auto’s waarbij de fabrikant voorschrijft welk type motoroliegebruikt moet worden. Dit zou betekenen dat men in de werkplaats al deze producten op voorraad zou moeten hebben, met als gevolg overvolle magazijnen. Daarom heeft EG Group, samen met Chevron/Texaco, een rek ontwikkeld waarin tot wel 12 verschillende soorten Havoline motoroliën in 20liter verpakkingen geplaatst kunnen worden.

Eelco Spaak (Lubes Manager Benelux bij EG) licht toe: “De verpakking bestaat uit een kartonnen doos waarop duidelijk het type motorolie en de goedkeuringen van de diverse autofabrikanten vermeld staan. In de doos zit een gecoate plastic zak van 20 liter waar de motorolie in zit. Door de reeds aangebrachte tapkraan kan men precies de juiste hoeveelheid motorolie aftappen in de schenkkan, die is voorzien van een peilglas.”

Beter milieu

Een groot voordeel ten opzichte van de traditionele plastic 1, 5 en 20 liter verpakking is dat de gecoate plastic zak tot 99 procent leeg schenkt. De doos kan daarna bij het oud papier en de zak kan met het plastic afval afgevoerd worden. Hierdoor heeft men minder afval en – kosten, wat bijdraagt aan een beter milieu. Eelco: “De boxen worden afgevuld in ons eigen smeeroliemagazijn in IJsselstein, waardoor wij zelf grip en controle hebben op de kwaliteit van het hele afvulproces. Daarnaast is het voordeel dat wij hierdoor in staat zijn snel te reageren op de vraag van onze klanten. Alle producten die wij afvullen staan in IJsselstein op voorraad.”

Verschillende maten

Het rek is in verschillende maten leverbaar, licht Suzanne van Vliet (Marketing & Communicatie Manager bij EG) toe: “Op het grootste rek kunnen 12 verschillende boxen geplaatst worden. Al naar gelang de behoefte kunnen de rekken ook aangepast worden naar 6 boxen. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van zowel het rek als de lay-out van de boxen. Het eindresultaat mag er zijn: een professionele en overzichtelijke uitstraling die recht doet aan de kwaliteit van de Texaco smeerolie producten. Wij zijn ervan overtuigd hiermee een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing in huis te hebben voor de snel veranderende vraag naar de verschillende typen smeeroliën.”

Over EG Fuel 

EG Fuel, onderdeel van tankstation retailer EG Group, richt zich op de aankoop, opslag, distributie en verkoop van brandstoffen, smeermiddelen en alternatieve brandstoffen. Kijk voor meer informatie op www.eurogarages.com of www.eg-fuel.com. Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via lubes@eurogarages.com of bel naar +31 (0)767 996314. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Eelco Spaak via +31 (0)653 179575.

Dit artikel verscheen in het thema Olie & Smeermiddelen van AM augustus 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg

Texaco Bag-in-Box: ‘Een efficiënte oplossing voor de universele garages’ - Automobielmanagement.nl

Texaco Bag-in-Box: ‘Een efficiënte oplossing voor de universele garages’

brand story

De universele garages worden steeds vaker geconfronteerd met auto’s waarbij de fabrikant voorschrijft welk type motoroliegebruikt moet worden. Dit zou betekenen dat men in de werkplaats al deze producten op voorraad zou moeten hebben, met als gevolg overvolle magazijnen. Daarom heeft EG Group, samen met Chevron/Texaco, een rek ontwikkeld waarin tot wel 12 verschillende soorten Havoline motoroliën in 20liter verpakkingen geplaatst kunnen worden.

Eelco Spaak (Lubes Manager Benelux bij EG) licht toe: “De verpakking bestaat uit een kartonnen doos waarop duidelijk het type motorolie en de goedkeuringen van de diverse autofabrikanten vermeld staan. In de doos zit een gecoate plastic zak van 20 liter waar de motorolie in zit. Door de reeds aangebrachte tapkraan kan men precies de juiste hoeveelheid motorolie aftappen in de schenkkan, die is voorzien van een peilglas.”

Beter milieu

Een groot voordeel ten opzichte van de traditionele plastic 1, 5 en 20 liter verpakking is dat de gecoate plastic zak tot 99 procent leeg schenkt. De doos kan daarna bij het oud papier en de zak kan met het plastic afval afgevoerd worden. Hierdoor heeft men minder afval en – kosten, wat bijdraagt aan een beter milieu. Eelco: “De boxen worden afgevuld in ons eigen smeeroliemagazijn in IJsselstein, waardoor wij zelf grip en controle hebben op de kwaliteit van het hele afvulproces. Daarnaast is het voordeel dat wij hierdoor in staat zijn snel te reageren op de vraag van onze klanten. Alle producten die wij afvullen staan in IJsselstein op voorraad.”

Verschillende maten

Het rek is in verschillende maten leverbaar, licht Suzanne van Vliet (Marketing & Communicatie Manager bij EG) toe: “Op het grootste rek kunnen 12 verschillende boxen geplaatst worden. Al naar gelang de behoefte kunnen de rekken ook aangepast worden naar 6 boxen. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van zowel het rek als de lay-out van de boxen. Het eindresultaat mag er zijn: een professionele en overzichtelijke uitstraling die recht doet aan de kwaliteit van de Texaco smeerolie producten. Wij zijn ervan overtuigd hiermee een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing in huis te hebben voor de snel veranderende vraag naar de verschillende typen smeeroliën.”

Over EG Fuel 

EG Fuel, onderdeel van tankstation retailer EG Group, richt zich op de aankoop, opslag, distributie en verkoop van brandstoffen, smeermiddelen en alternatieve brandstoffen. Kijk voor meer informatie op www.eurogarages.com of www.eg-fuel.com. Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via lubes@eurogarages.com of bel naar +31 (0)767 996314. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Eelco Spaak via +31 (0)653 179575.

Dit artikel verscheen in het thema Olie & Smeermiddelen van AM augustus 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg