ZF samen met Chinezen in aftermarket voor elektrische auto’s

De Duitse toeleverancier ZF Group gaat een wereldwijde strategische samenwerking aan met het Chinese CATL op het gebied van aftermarket diensten in e-mobiliteit en energie-opslag. Beide bedrijven gaan samenwerken bij het service netwerk, batterij-gerelateerde trainingen, connectiviteit, recycling en hergebruik en op andere terreinen.

CATL is volgens ZF een wereldleider op het gebied van EV-technologie. Door de samenwerking versterkt het Duitse bedrijf haar mogelijkheden op het gebied van aftermarket. CATL levert ZF veelomvattende kennis op het gebied van batterijtraining die wordt gecombineerd met ZF’s DGUV hoog-voltage trainingen ‘om de concurrentiekracht van de trainingsprogramma’s en andere aftersalesdiensten te versterken’.

Oppepper

“Creatieve samenwerking tussen bedrijven kan innovatie een oppepper bieden. We zijn trots dat we onze mogelijkheden in de aftermarket kunnen aanvullen met die van één van de wereldleiders in nieuwe energie,’’ zegt dr. Holger Klein, lid van de Raad van Bestuur van ZF Group. “De veelbelovende start van dit nieuwe strategische partnerschap bewijst dat je samen efficiëntere, overtuigende antwoorden kan bieden voor de uitdagingen van de transformatie.’’

Lees ook:
ZF: op weg naar een groene aftermarket

ZF samen met Chinezen in aftermarket voor elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

ZF samen met Chinezen in aftermarket voor elektrische auto’s

De Duitse toeleverancier ZF Group gaat een wereldwijde strategische samenwerking aan met het Chinese CATL op het gebied van aftermarket diensten in e-mobiliteit en energie-opslag. Beide bedrijven gaan samenwerken bij het service netwerk, batterij-gerelateerde trainingen, connectiviteit, recycling en hergebruik en op andere terreinen.

CATL is volgens ZF een wereldleider op het gebied van EV-technologie. Door de samenwerking versterkt het Duitse bedrijf haar mogelijkheden op het gebied van aftermarket. CATL levert ZF veelomvattende kennis op het gebied van batterijtraining die wordt gecombineerd met ZF’s DGUV hoog-voltage trainingen ‘om de concurrentiekracht van de trainingsprogramma’s en andere aftersalesdiensten te versterken’.

Oppepper

“Creatieve samenwerking tussen bedrijven kan innovatie een oppepper bieden. We zijn trots dat we onze mogelijkheden in de aftermarket kunnen aanvullen met die van één van de wereldleiders in nieuwe energie,’’ zegt dr. Holger Klein, lid van de Raad van Bestuur van ZF Group. “De veelbelovende start van dit nieuwe strategische partnerschap bewijst dat je samen efficiëntere, overtuigende antwoorden kan bieden voor de uitdagingen van de transformatie.’’

Lees ook:
ZF: op weg naar een groene aftermarket