Bridgestone gaat aftersales verzorgen voor Fisker

Bandenfabrikant Bridgestone Group gaat de aftersales service en het onderhoud verzorgen voor de Amerikaanse EV-fabrikant Fisker. Voorlopig gaat het om een samenwerking in Duitsland en Frankrijk.

Fisker is vorige maand begonnen met de productie van haar eerste model, de Ocean, in een fabriek van Magna in Oostenrijk. De eerste auto’s moeten dezer dagen worden afgeleverd. De start-up sloot al eerder een contract met Bridgestone voor de levering van banden maar dat wordt nu uitgebreid naar alle aftersales activiteiten. In Frankrijk gebeurt dat in meer dan 450 vestigingen van Speedy, in Duitsland in de 300 garages van Pitstop en A/B/S Autoservice. Op die punten kunnen de auto’s van Fisker ook worden opgeladen. “Hoewel Bridgestone internationaal bekend staat als bandenfabrikant, omvat de Japanse groep nu talrijke garageketens en bandendealers,’’ leggen de bedrijven uit.

Partners

Het concept van ‘ingehuurde’ aftersales past bij de zogenaamde asset-light strategie van Fisker om zo min mogelijk zelf in bezit te hebben en daarmee ook zo weinig mogelijk kapitaal vast te leggen. In plaats daarvan wordt samengewerkt met partners, naast Bridgestone dus ook Magna.

Lees ook:
Fisker heeft plannen voor experience centers in Europa

Bridgestone gaat aftersales verzorgen voor Fisker - Automobielmanagement.nl

Bridgestone gaat aftersales verzorgen voor Fisker

Bandenfabrikant Bridgestone Group gaat de aftersales service en het onderhoud verzorgen voor de Amerikaanse EV-fabrikant Fisker. Voorlopig gaat het om een samenwerking in Duitsland en Frankrijk.

Fisker is vorige maand begonnen met de productie van haar eerste model, de Ocean, in een fabriek van Magna in Oostenrijk. De eerste auto’s moeten dezer dagen worden afgeleverd. De start-up sloot al eerder een contract met Bridgestone voor de levering van banden maar dat wordt nu uitgebreid naar alle aftersales activiteiten. In Frankrijk gebeurt dat in meer dan 450 vestigingen van Speedy, in Duitsland in de 300 garages van Pitstop en A/B/S Autoservice. Op die punten kunnen de auto’s van Fisker ook worden opgeladen. “Hoewel Bridgestone internationaal bekend staat als bandenfabrikant, omvat de Japanse groep nu talrijke garageketens en bandendealers,’’ leggen de bedrijven uit.

Partners

Het concept van ‘ingehuurde’ aftersales past bij de zogenaamde asset-light strategie van Fisker om zo min mogelijk zelf in bezit te hebben en daarmee ook zo weinig mogelijk kapitaal vast te leggen. In plaats daarvan wordt samengewerkt met partners, naast Bridgestone dus ook Magna.

Lees ook:
Fisker heeft plannen voor experience centers in Europa