Hankook komt met band voor elektrische auto’s

Bandenfabrikant Hankook lanceert in mei haar eerste bandenfamilie die speciaal is ontworpen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf wil ‘op deze manier een beslissende bijdrage leveren aan de mobiliteitstransitie naar emissievrije voertuigen door de bandenkeuze uit te breiden’.

Kenmerken van de nieuw ontwikkelde iON-familie zijn onder meer een verder verminderde rolweerstand, met name verlaagd afrolgeluid, en een hoge duurzaamheid. Vergeleken met conventionele banden betekent dit voor bestuurders van elektrische auto’s meer actieradius per batterijlading en een aangename rijervaring in het algemeen. Bovendien zijn de nieuwe producten van Hankook iON speciaal ontworpen voor het hoge, direct beschikbare koppel van krachtige elektrische voertuigen.

Twee uitvoeringen

De banden zullen in eerste instantie in Europa in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn, in maten tussen 18 en 22 inch: vanaf mei het type Hankook Ventus iON S met zomerprofiel en vanaf september de Hankook Winter i*cept iON voor het winterseizoen/ Verdere specifieke productontwerpen zitten in de pijplijn. Sanghoon Lee, president van Hankook Tire Europe: “Met een verbeterde actieradius per batterijlading zal deze nieuwe generatie banden helpen om de efficiëntie van elektrische voertuigen in het dagelijks gebruik verder te optimaliseren.”

Lees ook:
In één dag 12 miljoen EV-subsidie aangevraagd

Hankook komt met band voor elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Hankook komt met band voor elektrische auto’s

Bandenfabrikant Hankook lanceert in mei haar eerste bandenfamilie die speciaal is ontworpen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf wil ‘op deze manier een beslissende bijdrage leveren aan de mobiliteitstransitie naar emissievrije voertuigen door de bandenkeuze uit te breiden’.

Kenmerken van de nieuw ontwikkelde iON-familie zijn onder meer een verder verminderde rolweerstand, met name verlaagd afrolgeluid, en een hoge duurzaamheid. Vergeleken met conventionele banden betekent dit voor bestuurders van elektrische auto’s meer actieradius per batterijlading en een aangename rijervaring in het algemeen. Bovendien zijn de nieuwe producten van Hankook iON speciaal ontworpen voor het hoge, direct beschikbare koppel van krachtige elektrische voertuigen.

Twee uitvoeringen

De banden zullen in eerste instantie in Europa in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn, in maten tussen 18 en 22 inch: vanaf mei het type Hankook Ventus iON S met zomerprofiel en vanaf september de Hankook Winter i*cept iON voor het winterseizoen/ Verdere specifieke productontwerpen zitten in de pijplijn. Sanghoon Lee, president van Hankook Tire Europe: “Met een verbeterde actieradius per batterijlading zal deze nieuwe generatie banden helpen om de efficiëntie van elektrische voertuigen in het dagelijks gebruik verder te optimaliseren.”

Lees ook:
In één dag 12 miljoen EV-subsidie aangevraagd