Autobranche omarmt massaal Auto Prof 2022

Zelden is de voorpret zo groot geweest als voor de aanstaande editie van Auto Prof. Na bijna twee jaar van thuiswerken, lockdowns en andere maatregelen vindt van 19 tot en met 21 april de eerste grote automotive beurs plaats sinds de Covid-epidemie. “Je merkt dat iedereen bijna niet kan wachten om elkaar en de klanten weer live te ontmoeten.”

In februari 2020 bleef Auto Prof als laatste grote branche-evenement nog net het coronaspook voor. Een paar weken later waarde het virus door de wereld en bleek het bijna twee jaar gedaan met groepsevents zoals de gewaardeerde aftermarketbeurs. Met de versoepelingen in zicht stond editie 2022 eerst gepland in februari. Om te voorkomen dat de beurs op het laatst nog verschoven zou moeten worden, is gekozen voor april. “We hebben deze beslissing genomen na informeel overleg met een aantal vaste deelnemers. Vrijwel unaniem vonden de standhouders het de juiste goede keuze om de beurs in april te plannen,” vertelt Malou Peters, Head of Event van Auto Prof.

Telefoon roodgloeiend

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat Auto Prof in 2022 wel door zou gaan, golfde het enthousiasme door de branche. In mum van tijd bleek het leeuwendeel van de beursvloer vergeven. “De telefoon stond roodgloeiend en de mailbox stroomde vol.” Opvallend: een aantal grote partijen is terug van weggeweest. Zodoende mag Auto Prof opnieuw grote spelers als LKQ Fource en Alliance Automotive Group begroeten. “We zijn echt heel blij dat deze bedrijven onze beurs niet willen missen.” Een andere opvallende trend is dat een groot aantal deelnemers uitpakt met een extra grote stand om zo maximaal aanwezig te zijn op de beursvloer.

“Meer dan andere jaren is Auto Prof 2022 de plek om een nieuw product, concept of dienst te presenteren. Opvallend veel standhouders komen met nieuws naar de beurs,” aldus Malou Peters. “Wij denken dat het komt door de coronaperiode waarin bedrijven het als lastig hebben ervaren om hun klanten digitaal te bereiken of fysiek te bezoeken. We horen dat branche staat te trappelen om elkaar weer echt te ontmoeten. Om contact te leggen met klanten en prospects, maar ook om branchegenoten te spreken. Ik hoor verhalen dat men elkaar al bijna anderhalf jaar niet live heeft ontmoet.”

Nieuw: Demo Arena

Dankzij een nieuw initiatief is actie gegarandeerd op Auto Prof: de Demo Arena. Hier zal actie en demonstratie centraal staan. Deze uitbreiding is een mooie aanvulling op de al langer lopende kennistheaters. “De actie zal een aantal keren per dag op vaste tijden te zien zijn. We hopen zo de praktijk naar de beursvloer te halen.” Goede voorbeelden zijn demonstraties in uitdeuken zonder spuiten, een demo in storingsdiagnose met de scoop of op afstand meekijken in de werkplaats. “We hebben nog ruimte in het programma, dus als bedrijven aan willen sluiten bij de Demo Arena meld je dan vooral aan!”

Ondertussen stromen bij Evenementenhal Gorinchem ook de voorregistraties van bezoekers binnen. “We zitten nu vier weken van de beurs en de reserveringen stromen massaal binnen. Een heel duidelijk verschil met 2020. Qua aanmeldingen lopen we voor.” Zo zijn aan alle kanten de voortekenen gunstig voor Auto Prof. Alles wijst op een spetterende comeback van Auto Prof 2022. Veel standhouders met grote en spectaculaire stands, aandacht voor alle actuele thema’s (zie kader), nieuwe initiatieven om de publieksparticipatie naar een nog hoger niveau te tillen én bezoekers die al ver voor de opening van de beurs hun toegangsbewijs vastleggen. Malou Peters: “Wij als Evenementenhal Gorinchem zullen er alles aan doen om er een knallende editie van te maken!

Auto Prof 2022: alle actuele thema’s

Waar de laatste 18 maanden verplicht de handrem erop stond, lijkt ‘terug naar normaal’ te resulteren in een grootse Auto Prof 2022 . Alle actuele thema’s in vooral de aftermarket worden in Gorinchem belicht.

Zorgen dat je techneuten bij de tijd blijven wat betreft moderne autotechniek, is zo’n actualiteit. Meerdere deelnemers zetten hun opleidingen en trainingen (bijvoorbeeld voor EV’s) in de spotlights. Ook is er aandacht voor de instroom van jonge techneuten in het monteursvak vanuit de diverse opleidingen. “Een branchebrede uitdaging,” benadrukt Malou Peters, Head of Event van Auto Prof.

Andere hot items zijn trainingen over fenomenen als pass thru of ADAS-kalibraties. Op equipmentgebied schenken meerdere standhouders aandacht aan deeltjestellers die een steeds prominentere rol gaat spelen bij het uitvoeren van de APK. Al dan niet in combinatie met een compleet scala moderne apparatuur voor de APK-straat.

De opkomst van EV’s is ook een belangrijk thema voor meerdere deelnemers. Van equipment en trainingen om goed en veilig aan EV’s te kunnen werken tot en met een compleet garageconcept voor universele bedrijven geënt op elektrische auto’s. Alle reden dus om Auto Prof 2022 één of meerdere dagen te gaan bezoeken! Ga naar de website www.autoprof-vakbeurs.nl en registreer u met code 2888 voor een gratis bezoek. Ook AM is aanwezig met een team medewerkers!

Reageren
500 tekens over
Autobranche omarmt massaal Auto Prof 2022 - Automobielmanagement.nl

Autobranche omarmt massaal Auto Prof 2022

Zelden is de voorpret zo groot geweest als voor de aanstaande editie van Auto Prof. Na bijna twee jaar van thuiswerken, lockdowns en andere maatregelen vindt van 19 tot en met 21 april de eerste grote automotive beurs plaats sinds de Covid-epidemie. “Je merkt dat iedereen bijna niet kan wachten om elkaar en de klanten weer live te ontmoeten.”

In februari 2020 bleef Auto Prof als laatste grote branche-evenement nog net het coronaspook voor. Een paar weken later waarde het virus door de wereld en bleek het bijna twee jaar gedaan met groepsevents zoals de gewaardeerde aftermarketbeurs. Met de versoepelingen in zicht stond editie 2022 eerst gepland in februari. Om te voorkomen dat de beurs op het laatst nog verschoven zou moeten worden, is gekozen voor april. “We hebben deze beslissing genomen na informeel overleg met een aantal vaste deelnemers. Vrijwel unaniem vonden de standhouders het de juiste goede keuze om de beurs in april te plannen,” vertelt Malou Peters, Head of Event van Auto Prof.

Telefoon roodgloeiend

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat Auto Prof in 2022 wel door zou gaan, golfde het enthousiasme door de branche. In mum van tijd bleek het leeuwendeel van de beursvloer vergeven. “De telefoon stond roodgloeiend en de mailbox stroomde vol.” Opvallend: een aantal grote partijen is terug van weggeweest. Zodoende mag Auto Prof opnieuw grote spelers als LKQ Fource en Alliance Automotive Group begroeten. “We zijn echt heel blij dat deze bedrijven onze beurs niet willen missen.” Een andere opvallende trend is dat een groot aantal deelnemers uitpakt met een extra grote stand om zo maximaal aanwezig te zijn op de beursvloer.

“Meer dan andere jaren is Auto Prof 2022 de plek om een nieuw product, concept of dienst te presenteren. Opvallend veel standhouders komen met nieuws naar de beurs,” aldus Malou Peters. “Wij denken dat het komt door de coronaperiode waarin bedrijven het als lastig hebben ervaren om hun klanten digitaal te bereiken of fysiek te bezoeken. We horen dat branche staat te trappelen om elkaar weer echt te ontmoeten. Om contact te leggen met klanten en prospects, maar ook om branchegenoten te spreken. Ik hoor verhalen dat men elkaar al bijna anderhalf jaar niet live heeft ontmoet.”

Nieuw: Demo Arena

Dankzij een nieuw initiatief is actie gegarandeerd op Auto Prof: de Demo Arena. Hier zal actie en demonstratie centraal staan. Deze uitbreiding is een mooie aanvulling op de al langer lopende kennistheaters. “De actie zal een aantal keren per dag op vaste tijden te zien zijn. We hopen zo de praktijk naar de beursvloer te halen.” Goede voorbeelden zijn demonstraties in uitdeuken zonder spuiten, een demo in storingsdiagnose met de scoop of op afstand meekijken in de werkplaats. “We hebben nog ruimte in het programma, dus als bedrijven aan willen sluiten bij de Demo Arena meld je dan vooral aan!”

Ondertussen stromen bij Evenementenhal Gorinchem ook de voorregistraties van bezoekers binnen. “We zitten nu vier weken van de beurs en de reserveringen stromen massaal binnen. Een heel duidelijk verschil met 2020. Qua aanmeldingen lopen we voor.” Zo zijn aan alle kanten de voortekenen gunstig voor Auto Prof. Alles wijst op een spetterende comeback van Auto Prof 2022. Veel standhouders met grote en spectaculaire stands, aandacht voor alle actuele thema’s (zie kader), nieuwe initiatieven om de publieksparticipatie naar een nog hoger niveau te tillen én bezoekers die al ver voor de opening van de beurs hun toegangsbewijs vastleggen. Malou Peters: “Wij als Evenementenhal Gorinchem zullen er alles aan doen om er een knallende editie van te maken!

Auto Prof 2022: alle actuele thema’s

Waar de laatste 18 maanden verplicht de handrem erop stond, lijkt ‘terug naar normaal’ te resulteren in een grootse Auto Prof 2022 . Alle actuele thema’s in vooral de aftermarket worden in Gorinchem belicht.

Zorgen dat je techneuten bij de tijd blijven wat betreft moderne autotechniek, is zo’n actualiteit. Meerdere deelnemers zetten hun opleidingen en trainingen (bijvoorbeeld voor EV’s) in de spotlights. Ook is er aandacht voor de instroom van jonge techneuten in het monteursvak vanuit de diverse opleidingen. “Een branchebrede uitdaging,” benadrukt Malou Peters, Head of Event van Auto Prof.

Andere hot items zijn trainingen over fenomenen als pass thru of ADAS-kalibraties. Op equipmentgebied schenken meerdere standhouders aandacht aan deeltjestellers die een steeds prominentere rol gaat spelen bij het uitvoeren van de APK. Al dan niet in combinatie met een compleet scala moderne apparatuur voor de APK-straat.

De opkomst van EV’s is ook een belangrijk thema voor meerdere deelnemers. Van equipment en trainingen om goed en veilig aan EV’s te kunnen werken tot en met een compleet garageconcept voor universele bedrijven geënt op elektrische auto’s. Alle reden dus om Auto Prof 2022 één of meerdere dagen te gaan bezoeken! Ga naar de website www.autoprof-vakbeurs.nl en registreer u met code 2888 voor een gratis bezoek. Ook AM is aanwezig met een team medewerkers!