In 2006 kwam het nettoresultaat uit op 12,6 miljoen euro. Stern verwacht deze winsttoename ondanks een eenmalige baten van 2,6 miljoen euro in 2006 en de ‘veel hogere’ belastingdruk in 2007. Het is volgens het bedrijf nog onduidelijk of en in welke mate Van Kooy zal bijdragen aan het resultaat in het vierde kwartaal van dit jaar. In het derde kwartaal van dit jaar behaalde de onderneming een bedrijfsresultaat van 5,2 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg dit nog 2,3 mln euro. De nettowinst daalde van 3,9 miljoen euro naar 2,4 miljoen.

TomTom levert opnieuw flink in
Waar producent van navigatiesystemen TomTom het afgelopen jaar een van de best presterende fondsen op de Amsterdamse beurs was, levert het aandeel de eerste handelsdagen van 2008 flink in. "Ik verwacht niet dat de negatieve tendens voor TomTom nu stopt", zegt een zegsman van Harmony Vermogensbeheer. "Je ziet dat het aandeel op dit moment op het niveau van juli 2007 staat, waar de overige aandelen uit de AEX 30 procent beneden de stand van die periode staan. Ik verwacht dat de daling dus nog wel even doorzet", aldus deze analist. Ook is het is niet duidelijk of de Europese Commissie toestemming geeft voor de overname van kaartenmaker Tele Atlas. De risico’s rond TomTom zijn daarom volgens analisten toegenomen. Daarnaast zou ook de vertraging van de economische groei in de Verenigde Staten en Europa een rol spelen. De grote koersverliezen van TomTom van begin januari volgden ook op negatief nieuws van de Britse sectorgenoot DSG International, moederbedrijf van onder meer Dixons. De keten die in meerdere Europese landen consumentenelektronica verkoopt, kwam met een winstwaarschuwing, waarna de vrees ontstond dat ook de verkopen van TomTom zouden tegenvallen.

Waar is de Mol?
Grootaandeelhouder Mol heeft zijn belang in Spyker Cars teruggebracht van 29,87 procent tot 19,45 procent. Dat bleek eind december uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Vrijwel gelijktijdig werd bekend dat bestuursvoorzitter Victor Muller zijn belang in het bedrijf had verlaagd van 14,8 naar 8,8 procent. Het belang van Merchant Bridge Managers in Spyker nam af van 7,0 procent naar 4,48 procent. Muller staat sinds eind december weer aan het roer bij Spyker, nadat hij eerder dit jaar was afgetreden na aanhoudende berichtgeving over financiële problemen bij de autofabrikant. Ook maakte Spyker bekend dat de Litouwse bank Snoras het bedrijf een forse kapitaalinjectie geeft. Daarmee kan de autofabrikant onder meer bestaande schulden aflossen. Snoras krijgt door de overeenkomst een belang van bijna dertig procent in Spyker.