Andersom wachten veel CO2-arme auto’s op aflevering na 1 februari. Uit de eerste cijfers
valt dan ook niet zo erg veel af te leiden. Het marktvolume daalde in de eerste tien dagen in ieder geval met ruim zeven procent. In de onderlinge merkverhoudingen veranderde niet al te veel. De bekende leasemerken doen het vooralsnog – als bij traditie in januari – relatief goed.

Bedrijfswagenverkoop accelereert
De verkoop van busjes en trucks blijft voorlopig even uit de wind van de regering. Daarom kunnen de afleveringen lekker op gang komen; er werden ruim 22 procent méér bestelwagens en bijna het dubbele aantal vrachtwagens afgeleverd vergeleken met de startperiode van 2007. Daarbij moet voor de vrachtwagens worden aangetekend dat die sector in begin 2007 nog moest bijkomen van de topafleveringen van eind 2006 – toen
ook al veroorzaakt door gewijzigde regelgeving van de overheid.