Het bedrijf is – aldus de dealerholding Top-50 van DealerSupportNet – de grootste retailspeler op de Nederlandse automotivemarkt. Van der Kwast ziet niets in een fusie met een andere partij. Stern Groep heeft in 2006 de hoogste nettowinst behaald sinds 1998 en zegt het jaar 2007 met vertrouwen tegemoet te zien. Stern geeft echter geen concrete verwachtingen voor het lopende jaar. Stern verwacht dat het dit jaar vooral zal profiteren van de verbetering van de economie, omdat de branche ‘laatcyclisch’ is. Daarnaast gaat Stern Groep ervan uit dat ‘de in 2005 en 2006 doorgevoerde reorganisaties en structurele procesverbeteringen ook in 2007 hun vruchten zullen afwerpen’. In 2006 behaalde de beursgenoteerde dealer een resultaat na belastingen van 12,6 miljoen euro tegen 6,4 miljoen euro in 2005. Deze winst werd voor een belangrijk deel gedreven door het resultaat uit deelnemingen, dat toenam van 0,3 miljoen naar 2,2 miljoen euro. Volgens Stern is dit vooral het gevolg van de boekwinst op de verkoop van de 50%- ondernemingen in Baan Twente en Chrysler Jeep Nijmegen. Dit is resultaat is het beste sinds de 13,0 miljoen euro uit 1998, dat destijds voor het merendeel bestond uit bijzondere baten. De omzet nam toe met 111 miljoen euro tot 756,2 miljoen euro, een stijging van 17,2 procent. De netto-omzet groeide onder meer door de goede prestaties van de merken Ford en Volkswagen, aldus Stern.

Strategische overname door TomTom
TomTom begint een researchcentrum in Eindhoven en maakt meteen een vliegende start met de overname van 90 onderzoekers van concurrent Siemens VDO. De Duitse multinational sluit het Eindhovense onderzoekscentrum voor navigatiesystemen vanwege bezuinigingen. TomTom neemt het bijna complete researchteam van Siemens VDO over en wil doorgroeien naar vijfhonderd mensen. Verder wil TomTom Karel Vuursteen en Rob van den Bergh benoemen als nieuwe leden van de raad van commissarissen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 25 april a.s. zal TomTom hiervoor goedkeuring aan zijn aandeelhouders vragen.

Onduidelijke racewinst voor Spyker
Het Formule 1-avontuur van Spyker heeft het bedrijf vorig jaar geen windeieren gelegd. De autofabrikant wist voor het eerst in zijn bestaan zwarte cijfers te schrijven. De winst komt volgens bestuursvoorzitter Victor Muller ‘in overwegende mate’ uit Formule 1-activiteiten. Spyker boekte in 2006 een nettowinst van 760.000 euro. Een jaar eerder werd nog een verlies geschreven van bijna 2 miljoen euro. In totaal rolden 94 sportwagens van de band en werden er 74 verkocht, die een omzetbedrag van 16,4 miljoen euro in het laatje wisten te brengen. Een jaar eerder werden er nog 48 wagens gemaakt en slechts 26 verkocht. De twintig onverkochte auto’s staan overigens niet in de productiehal van Spyker te wachten op een koper. Volgens Muller zitten daartussen ook prototypes en test- en showmodellen. ‘Niet alles wat je maakt kun je uitleveren’, aldus de topman. De omzet over 2006 kwam totaal uit op 36,3 miljoen euro, een verviervoudiging ten opzichte van 2005. De omzet van het raceteam van het bedrijf steeg van 2,2 naar 18,8 miljoen euro. Dit werd met name positief beïnvloed door een eenmalige bate. Niet vrijgegeven is hoe hoog die bate is geweest en waar die vandaan komt. Een winstverwachting voor het komende jaar wordt niet afgegeven. Wel is duidelijk dat Spyker eind vorig jaar 327 bestellingen in de boeken had staan. De meerderheid daarvan had betrekking op de sportieve terreinwagen D12, die eind dit jaar in productie wordt genomen.