Concurrent voor bestaande dealers?

Als de deuren van Autoborg deze zomer openen, krijgt de autobranche er in de regio een geduchte concurrent bij.

Toch denkt marketing manager Bas Geursen van Noord Lease dat het met die concurrentie wel meevalt. "Wij verkopen tenslotte vooral onze eigen leaseauto’s: wagens van drie tot vier jaar oud met gemiddeld 140 duizend kilometer op de teller. Dat zijn auto’s die dealers doorgaans niet in het assortiment hebben." Maar Geursen erkent dat dealers de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. Het concept is immers vernieuwend; met een occasion kan bijvoorbeeld ook een onderhoudscontract en een verzekering worden aangeschaft. Het moet als voorbode gezien worden op ‘echte’   privéleaseconstructies. Als de vraag naar dergelijke constructies toeneemt, kan Noord Lease er snel op inspringen. Overigens zegt Geursen nog met andere partijen in de markt in gesprek te zijn voor eventuele nieuwe samenwerkingen. Welke dat zijn wil hij in dit stadium nog niet kwijt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Concurrent voor bestaande dealers? - Automobielmanagement.nl

Concurrent voor bestaande dealers?

Als de deuren van Autoborg deze zomer openen, krijgt de autobranche er in de regio een geduchte concurrent bij.

Toch denkt marketing manager Bas Geursen van Noord Lease dat het met die concurrentie wel meevalt. "Wij verkopen tenslotte vooral onze eigen leaseauto’s: wagens van drie tot vier jaar oud met gemiddeld 140 duizend kilometer op de teller. Dat zijn auto’s die dealers doorgaans niet in het assortiment hebben." Maar Geursen erkent dat dealers de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. Het concept is immers vernieuwend; met een occasion kan bijvoorbeeld ook een onderhoudscontract en een verzekering worden aangeschaft. Het moet als voorbode gezien worden op ‘echte’   privéleaseconstructies. Als de vraag naar dergelijke constructies toeneemt, kan Noord Lease er snel op inspringen. Overigens zegt Geursen nog met andere partijen in de markt in gesprek te zijn voor eventuele nieuwe samenwerkingen. Welke dat zijn wil hij in dit stadium nog niet kwijt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding