Eind 2007 maakt ING Car Lease dan op basis van het aantal ingezette duurzame Peugeots een voorcalculatie van de hoeveelheid kilometers die men verwacht te rijden tijdens de contractperiode. Op basis van deze berekening wordt de CO2-uitstoot berekend. ING Car Lease laat begin 2008 dan ‘compenserende’ bomen aanplanten. Die nemen om te groeien namelijk CO2 op zodat de uitstoot wordt gecompenseerd. Op de foto ziet u Ivo Lissone van ING Car Lease (links) en Bas van Genderen van Peugeot Nederland. Overigens is Peugeot sinds 1998 actief met het compenseren van CO2-uitstoot. Het concern plant in een veertig jaar durende ‘Groene Marathon’ een terrein aan van twee miljoen bomen. Zo wordt er tot 2038 gemiddeld 1,2 miljoen ton CO2 gecompenseerd. Peugeot is naar de huidige norm relatief CO2-vriendelijk. Recent onderzoek op de Franse markt heeft voor het tweede jaar aangetoond dat PSA Peugeot Citroën de laagste gemiddelde CO2-uitstoot (140 gram per kilometer) op het totaal verkochte auto’s heeft. Modellen die goed scoren op de Nederlandse zakelijke markt, zoals de 207 1.6 HDiF en de 307 SW 1.6 HDiF zitten daar met 120 en 131 g/km onder. Een noviteit bij de nieuwe 308 is de toepassing van de Michelin Energy Saver banden die de CO2-uitstoot nog eens met vier gram per kilometer verminderen. Peugeot heeft bovendien voor eind 2010 twee hybride versies van de 308’s op het programma staan. Die gaan een dieselmotor combineren met een elektromotor.