Het resultaat van Fiat Automobiles is vooral te danken aan een grotere afzet, namelijk 2,23 miljoen auto’s, inclusief 388 duizend lcv’s. Dat is een stijging geweest van 12,8procent ten opzichte van 2006, oftewel 250 duizend auto’s. Fiat wijst in dit verband met name op de Bravo en de Fiat 500. Het marktaandeel van Fiat op de West-Europese markt steeg met 0,5 procentpunt naar acht procent.

Fiat verwacht voor 2008 een stabiele markt in West-Europa maar denkt in marktaandeel te groeien door de Fiat 500, Bravo, Linea en de in 2008 te introduceren Alfa Romeo Junior en Lancia Delta HPE. Fiat gaat meer geld investeren in adverteren en in het netwerk. Het concern denkt tweehonderdduizend auto’s méér te gaan verkopen dan in 2007.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding