De teller voor het aantal zakelijke reizen dat is verwerkt via dit systeem staat voor 2007 op 225 duizend reizen, goed voor zo’n vijftien miljoen kilometers. Hiermee is het aantal zakelijke reizen meer dan verdubbeld ten opzichte van 2006. Dat het menens is, moet de oprichting van de Taskforce Mobiliteitsmanagement bewijzen. Daarin zitten vertegenwoordigers van sociale partners, decentrale overheden, het bedrijfsleven en de rijksoverheid. Het geheel moet leiden tot een pakket aan maatregelen dat in september wordt gepresenteerd aan de ministers van VROM en V&W. Concreet moeten de maatregelen leiden tot een minimale reductie van vijf procent van het aantal autokilometers in de spits.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding