Duitse banen in gevaar

De Duitse autoindustrie zou in het komende decennium eenvijfde deel van zijn werkgelegenheid verliezen.

Het betekent een verlies van 150 duizend banen. Dat zegt een studie van het Center Automotive Research (CAR). De oorzaken liggen bij de hoge loon-, energieen transportkosten en bij de ongunstige wisselkoersen door de dure euro. Steeds meer productie zal in de richting van de opkomende markten verplaatsen. ‘Met de auto’s verplaatst ook het werk van BMW, Audi en Mercedes naar het buitenland’, aldus onderzoeker Dudenhöffer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse banen in gevaar - Automobielmanagement.nl

Duitse banen in gevaar

De Duitse autoindustrie zou in het komende decennium eenvijfde deel van zijn werkgelegenheid verliezen.

Het betekent een verlies van 150 duizend banen. Dat zegt een studie van het Center Automotive Research (CAR). De oorzaken liggen bij de hoge loon-, energieen transportkosten en bij de ongunstige wisselkoersen door de dure euro. Steeds meer productie zal in de richting van de opkomende markten verplaatsen. ‘Met de auto’s verplaatst ook het werk van BMW, Audi en Mercedes naar het buitenland’, aldus onderzoeker Dudenhöffer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding