Bijna alle bedrijfsonderdelen realiseerden een substantiële groei van het aantal contracten en het financiële resultaat. Het bedrijfsresultaat steeg met 10,7 procent naar 312,7miljoen euro. Het beheerde wagenpark groeide met 57 duizend voertuigen naar 1.315.000. De leasecontractenportefeuille nam toe met 666 miljoen euro naar 13,9miljard. Voorzitter van de raad van bestuur, Vahid Daemi, spreekt van ‘uitstekende resultaten’. Hij is van mening dat het bedrijf goed is gepositioneerd op de ‘sterke positie’ in 2008 te consolideren. LeasePlan blijft zich onder meer richten op ‘verdere geografische expansie’. Afgelopen jaar groeide het netwerk met vestigingen in Roemenië en Turkije; het bedrijf is nu actief in 29 landen met wagenpark- en voertuigbeheer. Omdat het bedrijf zich wil concentreren op zijn kernactiviteit, verkocht LeasePlan de schadeherstelbedrijven JB Carrosserie en Carflexs.

LeasePlan kon ook tijdens de kredietcrisis kapitaal blijven aantrekken. De maatschappij zegt haar bestaande leaseportefeuille voor een periode van elf maanden op hetzelfde niveau te kunnen handhaven zonder een beroep te doen op de geld- of kapitaalmarkt. Ook kunnen bestaande schuldverplichtingen op de reguliere vervaldatum worden voldaan, zo meldt de onderneming.