Prins Maurits en minister Eurlings waren aanwezig op de Innovatie- estafette 2009, hét podium waarop bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden gezamenlijk innovatieve doorbraken demonstreren en nieuwe projecten starten op het gebied van water, transport en mobiliteit.

Het Formule E-team is onderdeel van de initiatieven van de Nederlandse overheid om de introductie van elektrisch vervoer in Nederland mogelijk te maken. Nederland moet dé internationale proeftuin voor elektrisch rijden worden. Voorbeeld: de RDW wil uitgroeien tot dé toelatingsautoriteit voor elektrische voertuigen. De overige leden van het Formule E-team worden op korte termijn bekend gemaakt.

Maurits van Oranje is zelfstandig ondernemer binnen zijn innovatiebedrijf The Source.

De Innovatie-estafette vindt ook vandaag nog plaats op voormalig Vliegkamp Valkenburg. Er wordt in verschillende debatten gesproken over de toekomst van de elektrische auto, over duurzame bereikbaarheid van de Randstad, er zijn workshops over bijvoorbeeld ondergronds bouwen, de Klimaatdijk en gratis openbaar vervoer. De Innovatie- estafette 2009 is een initiatief van De Club van Maarssen. De Club van Maarssen stimuleert innovatie in water, transport en mobiliteit.