Carmonitor mei 2010: markt.nl

Autoverkoop weer in de lift

Nadat in het eerste kwartaal van dit jaar de verkoopcijfers al ruim zestien procent plusten, zorgt april wederom voor een stemmingsverbetering. De maand april leverde – aldus voorlopige RDC-cijfers – een verkoopverbetering op van 24 procent. Na vier maanden zij er in Nederland nu ruim 27 duizend méér nieuwe auto’s verkocht dan in dezelfde periode in 2009, dat is 17,7 procent meer.

 

Markt.nl 

 

Vooral merken in het goedkopere segment doen het goed dit jaar. Zo is Kia weer helemaal terug van weggeweest en noteert dit jaar de grootste toename: +162 procent. Kia maakt daarmee tevens haar rentree in de toptien en wijst opponent Hyundai een plaatsje terug naar plek elf. Ook andere budgetmerken zoals Dacia (+80), Skoda (+44) en Chevrolet (+54 procent) zitten sterk in de lift.

 

 

Markt.nl 3 

 

 

Aygo het bestverkocht
De volumetoename van marktleider Volkswagen blijft met een plusje van 5,2 procent daartegenover aan de bescheiden kant maar is nog steeds voldoende groot om de naaste concurrentie op afstand te houden. Tegenover een marktaandeel (in de periode januari tot en met april) van 10,3 procent voor Volkswagen noteren Toyota en Ford nog maar resp. 9,8 procent en 9,0 procent. Volkswagen en Toyota verkochten in april de meeste auto’s, elk zo’n 3,6 duizend. De vijf best verkochte modellen in april waren: 1. Toyota Aygo (aantal: 1.440, marktaandeel: 3,8 procent), 2. Renault Twingo (1.266 – 3,4 procent), 3. Volkswagen Golf (1.184 – 3,1 procent), 4. Ford Fiesta (1.160 – 3,1 procent), en 5. Volkswagen Polo (1.099 – 2,9 procent). 

 

 Download Carmonitor mei 2010: markt.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Carmonitor mei 2010: markt.nl - Automobielmanagement.nl

Carmonitor mei 2010: markt.nl

Autoverkoop weer in de lift

Nadat in het eerste kwartaal van dit jaar de verkoopcijfers al ruim zestien procent plusten, zorgt april wederom voor een stemmingsverbetering. De maand april leverde – aldus voorlopige RDC-cijfers – een verkoopverbetering op van 24 procent. Na vier maanden zij er in Nederland nu ruim 27 duizend méér nieuwe auto’s verkocht dan in dezelfde periode in 2009, dat is 17,7 procent meer.

 

Markt.nl 

 

Vooral merken in het goedkopere segment doen het goed dit jaar. Zo is Kia weer helemaal terug van weggeweest en noteert dit jaar de grootste toename: +162 procent. Kia maakt daarmee tevens haar rentree in de toptien en wijst opponent Hyundai een plaatsje terug naar plek elf. Ook andere budgetmerken zoals Dacia (+80), Skoda (+44) en Chevrolet (+54 procent) zitten sterk in de lift.

 

 

Markt.nl 3 

 

 

Aygo het bestverkocht
De volumetoename van marktleider Volkswagen blijft met een plusje van 5,2 procent daartegenover aan de bescheiden kant maar is nog steeds voldoende groot om de naaste concurrentie op afstand te houden. Tegenover een marktaandeel (in de periode januari tot en met april) van 10,3 procent voor Volkswagen noteren Toyota en Ford nog maar resp. 9,8 procent en 9,0 procent. Volkswagen en Toyota verkochten in april de meeste auto’s, elk zo’n 3,6 duizend. De vijf best verkochte modellen in april waren: 1. Toyota Aygo (aantal: 1.440, marktaandeel: 3,8 procent), 2. Renault Twingo (1.266 – 3,4 procent), 3. Volkswagen Golf (1.184 – 3,1 procent), 4. Ford Fiesta (1.160 – 3,1 procent), en 5. Volkswagen Polo (1.099 – 2,9 procent). 

 

 Download Carmonitor mei 2010: markt.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding