Jos Schrier stapte onlangs na ruim acht jaar op als bestuurder bij autobedrijf Stern. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Schrier (50) wil volgens Stern zijn carrière vervolgen met een nieuwe uitdaging. Hij vertrekt tegen het einde van dit jaar, aldus Stern.

Schrier is operationeel directeur bij het bedrijf en overzag daar recent de ombouw van SternBudget naar SternRent.

TomTom gaat Chinese markt verkennen
TomTom heeft een overeenkomst gesloten met een Chinese distributeur voor het verkennen van de Chinese markt. "Het is nog onduidelijk wat we van de Chinese markt kunnen verwachten. Het is ook geen grootschalige overeenkomst”, aldus de woordvoerder. Hij benadrukt dat de focus van TomTom in Europa en Noord-Amerika blijft liggen. Volgens de woordvoerder waren de navigatieapparaten van TomTom al jaren geleden klaar voor de Chinese markt. "Ze waren al in de Chinese tekens omgezet."

Ondertussen heeft TomTom-concurrent Garmin in het tweede kwartaal meer winst gemaakt dan verwacht. De maker van navigatiesystemen moest woensdag bij de publicatie van de resultaten echter de eigen omzetverwachting licht naar beneden toe bijstellen. In het tweede kwartaal steeg de omzet van Garmin met negen procent tot 729 miljoen dollar (551 miljoen euro). De winst daalde van 162 miljoen dollar tot 135 miljoen dollar (102 miljoen euro). Het bedrijf rekent nu op een jaaromzet van 2,8 à 3,0 miljard dollar. Eerder rekende Garmin nog op een omzet van 2,9 à 3,1 miljard dollar. TomTom handhaafde in juni nog zijn vooruitzichten, maar gaf wel aan last te hebben van de toenemende populariteit van smartphones.

 

Branche 

 

 Download Carmonitor: branche augustus 2010

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding