Autobedrijf Stern Groep is positief gestemd over de vooruitzichten voor dit jaar, hoewel er – aldus ’s lands grootste autodealer geen sterke verbetering van de markt verwacht wordt. Het bedrijf verwacht te profiteren van na-ijleffecten van ‘Operatie Stormvogel’, ingrepen waarmee de afgelopen twee jaar de crisis werd bestreden. Dat heeft Stern bij gelegenheid van een voorbericht over de 2010-cijfers bekendgemaakt.Stern sprak ook de verwachting uit dat 2010 met een ,,fors hoger’’ resultaat zal worden afgesloten dan eerder werd verwacht. Redenen daarvoor zijn de operationele resultaten in het vierde kwartaal, een bate uit de verkoop van Stern Finance en een nieuwe belastingbate. Het resultaat zal naar verwachting uitkomen op circa 10 miljoen euro ofwel ruim 1,80 euro per aandeel.
Met ‘Operatie Stormvogel’ bespaarde Stern in 2009 en 2010 tezamen ruim 27,5 miljoen euro. De na-ijleffecten die doorwerken in 2011 en het forse niveau van afleveren van nieuwe auto’s in de eerste maanden van dit jaar vormen de basis van de positieve vooruitzichten voor 2011, aldus Stern.
TomTom lanceert nieuwe databaseTomTom heeft een database ontwikkeld waarmee het overheden en bedrijven binnen korte tijd van zeer specifieke informatie kan voorzien over het gebruik van wegen. Dat maakte de producent van navigatieapparatuur eind januari bekend.
De database bevat gegevens over het hele wegennetwerk in Europa en de Verenigde Staten. TomTom kan geïnteresseerden binnen 24 uur van de gewenste informatie over een bepaald traject voorzien. Met de huidige technieken duurt dat volgens het bedrijf over het algemeen zeker enkele weken.De informatiebank, waar sinds 2006 aan wordt gewerkt, bevat inmiddels gegevens over 3 biljoen vervoersbewegingen. Daar komen volgens het bedrijf elke dag minstens 3,5 miljard nieuwe gegevens bij. De database is inmiddels tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Traffic Research Board in Washington gepresenteerd. Branche  Topman Spyker draagt aandelenpakket over Spyker-topman Victor Muller heeft eind januari als zekerheid voor een lening een pakket aandelen Spyker overgedragen. Dit zei Muller naar aanleiding van een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Uit de melding bij de AFM blijkt dat Muller in totaal 459.000 aandelen heeft overgedragen voor een bedrag van ruim 655.000 euro. Tegelijk werd een optiecontract afgesloten dat Muller het recht geeft de stukken weer terug te kopen.Muller zei dat de transactie dient als zekerheid voor de partijen die een lening aan hem hebben verstrekt. Het gaat om twee financiële bedrijven.
Saab in gesprek over terugkeer AntonovSaab voert – aldus ANP-Reuters – nog steeds gesprekken met General Motors (GM) over een terugkeer van de Russische investeerder Vladimir Antonov. Dat zei topman Victor Muller van Spyker, de eigenaar van de Zweedse autobouwer, woensdag tegen ANP-Reuters.,,Er wordt gesproken over een terugkeer, er zijn discussies gaande. De formele bezwaren tegen Antonov snijden geen hout’’, aldus Muller. Hij kon desgevraagd niet aangeven wanneer er een definitieve beslissing wordt genomen. Muller staat ,,uiteraard’’ in uitvoerig contact met Antonov, zo gaf hij aan. ,,Hij is mijn financier’’, voegde hij toe.
GM verkocht Saab vorig jaar aan Spyker, maar hield nog een klein belang in de Zweedse autofabrikant. Bij de overname bedong GM dat Antonov, die een belang had in Spyker, als aandeelhouder zou verdwijnen. De Rus zou banden hebben met de georganiseerde misdaad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding