De juiste calculaties maken en de juiste onderdelen bestellen zijn tijdrovende werkzaamheden in het schadeherstelproces, en de reden waarom menig autobedrijf van schadeherstel afziet. Of een klus doorverwijst naar een collega-ondernemer. Jammer, vinden ze bij VWE want het is omzet die de werkplaats goed kan gebruiken.

 

Impuls voor de werkplaats

Met het nieuwe calculatiesysteem SilverDAT calculate van VWE behoren deze praktijken tot het verleden. ‘Hiermee kan je snel calculeren en in één keer de goede onderdelen bestellen, meldt productmanager Jasper Verweij. SilverDAT calculate is ontwikkeld door VWE en de Duitse DAT Group voor autobedrijven met een werkplaats. ‘Daar zien we dat klanten worden weggestuurd of schades worden doorverwezen. SilverDAT calculate is speciaal in de markt gezet voor die doelgroep, om ze de regie terug te geven over het schadeherstel en de werkplaats een impuls te geven.’

 

Snelle en gestructureerde schadecalculaties

SilverDAT calculate biedt twee belangrijke features: gestructureerde calculaties maken voor de klant zodat het schadeherstelproces transparanter wordt, en feilloos de juiste onderdelen bestellen, aldus Ronald Kramer (Managing Director Schade- en verzekeringsmarkt). ‘Schadecalculaties zijn bij veel autobedrijven nog te veel nattevingerwerk. Er worden verkeerde rekenmethodes toegepast die de ondernemer geld kunnen kosten, of de klant wegjagen vanwege een te hoge prijs. SilverDAT calculate zorgt er daarentegen voor dat ondernemers in een handomdraai gedegen en gestructureerde schadecalculaties maken op basis van volledige fabrieksinformatie. Gebruikers zoals autobedrijven, schadeherstelbedrijven en voertuiginspectiebedrijven kunnen dit doen voor zowel opdrachtgevers (verzekeraar, fleetowner, lease-maatschappij) als consumenten en uiteraard voor eigen interne calculaties.’

 

In één keer het juiste onderdeel

Binnen SilverDAT calculate kunnen gebruikers bovendien op basis van fabrieksgegevens, via het chassisnummer de unieke onderdeelnummers opzoeken. ‘Hiermee hebben zij in een handomdraai de juiste gegevens om de juiste onderdelen te bestellen. Handmatig zoeken, extra bestellen en als gevolg hiervan retourneren van overbodige onderdelen behoort hierdoor tot het verleden.’ Qua kosten hoeven gebruikers een abonnement op SilverDAT calculate volgens Kramer niet te laten lopen. ‘Voor 12,50 euro per maand heb je onbeperkt toegang tot het systeem om onderdelen op te zoeken. Daarbovenop betaal je 1,25 euro per  kenteken of VIN bevraging als je op basis van het kenteken of chassisnummer de fabrieksgegevens krijgt. Een volledige schadecalculatie kost 6,25 euro. Geen geld als je bedenkt hoeveel extra omzet het kan opleveren.’

 

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.vwe.nl/calculate voor meer informatie.