De cijfers uit de database van AutomotiveVacaturebank.nl liegen niet. Werden in 2013 exact 909 vacatures ingevoerd, in 2014 waren het er 1253. Een plus van dertig procent, die in de eerste maand van 2015 doorzet: 166 nieuwe vacatures, tegen 138 in januari 2013. Inzoomend op openstaande functies voor management is eveneens progressie te zien: 124 stuks in 2013 en 179 in 2014. In de aftersales – management en serviceadviseurs – was er een groei van 150 vacatures in 2013 naar 303 afgelopen jaar.  Kijkend naar technische, werkplaatsgerichte functies is het beeld eveneens rooskleurig: van 305 in 2013 naar 397 in 2014.

Al met al verwacht Seijkens voor 2015 als geheel een "heel duidelijk" doorzettende stijging. Mede ook dankzij de positieve berichten over de huizenmarkt, het aantal arbeidsplaatsen en de groeiende economie. In zo’n positieve stemming kijken werkgevers sowieso welwillender naar het aannemen van personeel. In totaal omvat de cv-database 21 duizend profielen (peildatum 16 februari), waarvan twee derde (veertienduizend) heeft aangevinkt ‘beschikbaar’ te zijn. Omgekeerd kunnen werkgevers, buiten de door henzelf geplaatste vacatures, een automatische matchmail instellen op het beoogde kandidatenprofiel.

Een van de zaken die begin 2015 opvallen, is de verschuiving binnen de managementvacatures. Door alle faillissementen en de schaalvergroting in de markt zijn er minder vestigingen om te runnen – en dus ook minder vestigingsdirecteuren nodig. "De sterk afgenomen nieuwverkoop en de magere vooruitzichten doen de focus bij dealers verschuiven van sales naar reparatie en onderhoud. Er is dan ook meer vraag naar (after)salesmanagers."

Functieprofielen

Ook anderszins waren in 2014 in de automotive personeelsmarkt trends waarneembaar. Seijkens signaleert ten opzichte van ruim een jaar geleden drie nieuwe functieprofielen in zijn database:

1: Medewerker klantcontactcentra. "Holdings gaan steeds meer op een centrale plek een belteam vormen, dat niet alleen de telefooncentrale bemant maar de klant ook telefonisch op weg helpt. Bijvoorbeeld door middel van een chat, tot in de avonduren toe. Daarmee wordt zo’n functie veel meer naar de saleskant gericht."

2: Productgenius, bijvoorbeeld bij BMW en Tesla. "Flitsende, enthousiaste, jonge personen, die niet gericht zijn op verkoop maar op productbeleving. Met iPadjes in de hand, gebruik makend van fraaie multimediasystemen."

3: Gastheer of gastvrouw. "Een functie waarbinnen je feilloos aanvoelt hoe je een klant moet begeleiden zonder dat-ie zich opgedrongen voelt, maar evenmin verwaarloosd. Iemand die bij wijze van spreken vooraan bij de deur staat. De traditionele rol van verkoper was: praatje maken, taxeren,  inruilvoorstel, nieuwe auto samenstellen. Dus in de showroom het complete salesproces doorlopen. Bij een nieuwe functie als die van gastheer gaan we ervan uit dat mensen al lang thuis die wagen hebben geconfigureerd. Ze willen ‘m alleen nog even bij je komen beleven, voelen. Komt het aan op het sluiten van de deal, dan worden ze overgedragen aan een volwaardige salesmedewerker. Er wordt massaal gereageerd als we zo’n vacature openstellen. Een dealer die zo’n functie had voor een van zijn vestigingen had via ons in een enkele dag online no time +150 reacties."

Auto-inkoopbedrijven

Andere nieuwerwetse vacatures op AutomotiveVacaturebank.nl vloeien voort uit de oprukkende dienstverleners die auto’s van particulieren inruilen. De Webuyanycar-achtigen schieten als paddenstoelen uit de grond – en ze brengen veel werk met zich mee. Auto1.com (Duitsland, sinds vorig jaar op de markt) postte bij Seijkens negentien vacatures. Webuyanycar zocht tien tot vijftien vacatures voor ‘vehicle purchasers’. Enkele functie-eisen: mbo-niveau, klantgericht, vertrouwenwekkend, representatief, zelfstartend vermogen, ondernemend, gedisciplineerd, dienstverlenend, enthousiast, vlekkeloos innameproces, pro-actieve houding. Op het moment van gesprek zoekt Webuyanycar vijf vehicle purchasers, in Friesland, Overijssel, Utrecht, Noord-Holland en Limburg.

Verder zijn er op de automotive arbeidsmarkt flink wat banen bijgekomen op het gebied van duurzame mobiliteit. Concreet: Tesla. Het concern uit de VS heeft een enorme groei doorgemaakt in Europa, wat zich vertaalt in tal van functies. Zowel de voertuigassemblage als de coördinatie van de personeelswerving gebeurt vanuit Tilburg. Daarbij gaat het niet alleen om de meer vanzelfsprekende functies maar ook om hogere managementjobs. Zo staan op AutomotiveVacaturebank.nl onder meer vacatures voor Headquarter In Site Sales Advisor (‘German speaking’), Vehicle Technician (Tweede Autotechnicus), Adviseur Onderdelen, Instore Sales Advisor, Technical Support Specialist. Maar ook een Real Estate Manager en een National Remarketing Manager, een HR Businesspartner. Seijkens  verzorg de werving en de communicatie die daaruit volgt.

Aangejaagd door fiscaal uiterst gunstige condities kreeg Tesla in 2013 vaste voet aan de grond in  Nederland. Gezien de grote Europese ambities van topman Elon Musk lijkt het niet meer dan logisch dat in 2015 het aantal banen voor distributie en assemblage zal groeien. Goed nieuws voor Tilburg. Zelfde laken een pak voor NedCar, waar de komst van BMW zorgde voor blije gezichten bij de  medewerkers in de productie en bij toeleveranciers. De Duitse opdrachtgever tevreden over de bouwkwaliteit van de Mini en lijkt in voor meer.

Showroom

Ook om andere redenen zal de vaderlandse automotive arbeidsmarkt komend jaar niet stil staan. Occasionconcepten rukken snel op, breiden het aantal inkooplocaties in rap tempo uit en hanteren een bijna McDonalds-achtige, klantvriendelijke formule. "De online aankoop van tweedehands auto’s gaat een grote groei doormaken in ons land, nu dat proces zo goed gestructureerd wordt. Dat betekent onherroepelijk een verminderd werkaanbod voor de traditionele functieprofielen en kansen voor nieuwe. Natuurlijk zou de klassieke autoverkoper aan de slag kunnen als Vehicle Purchaser, of dat nu bij Webuyanycar is, via een autobedrijf of als zelfstandige. Maar hoe dan ook zal dit soort inkoopfuncties betekenen dat de luxe en de warmte van de showroom op een mooie locatie meer en meer verandert in een inkoop- c.q. verkoopkantoor van occasions, ergens op een industrieterrein. Waar je dan je eigen winkeltje hebt, een soort van ondernemer bent."

KADER 1

Goede vacaturetekst = goede reacties

Wie goede kandidaten naar zich wil toetrekken moet goede vacatureteksten gebruiken. Met formuleringen die simpel zijn voor zoekmachines en tegelijk enthousiasmerend voor de latent werkzoekende – de nog veel grotere groep dan de actief werkzoekende. Klinkt vanzelfsprekend, is het vaak niet. Een goede, prikkelende en directe openingszin zou bijvoorbeeld kunnen zijn: ‘De rol van verkoper in de automotive verandert razendsnel. Maar verandert jouw huidige werkgever daar eigenlijk in mee? Wij wel.’ Ook goed als vervolgzin: ‘Wij denken niet meer ouderwets in modellen auto’s maar in modellen mensen’. En: ‘Die bereiken we niet door in de showroom een monoloog af te vuren over alle technische specificaties’.

Verder komt een ambtelijke frase als ‘arbeidsvoorwaarden conform cao’ nog regelmatig voor.  Ze levert veelal overeenkomstig stoffige reacties op. Liever achtjes werven in plaats van zesjes? Probeer naast het salaris meer te bieden, liefst à la carte. Scholingsplan, vakantiedagen bijkopen, fietsplan, flexibele werktijden, op zaterdag vrij. Met name bij grotere automotive partijen is dat bewustzijn duidelijk ontstaan. Onderschat verder niet het belang van een goede visuele presentatie bij de vacature. Een gelikt bedrijfsfilmpje geeft een hippe uitstraling en draagt bij aan goede respons.               

KADER 2

Steeds vaker zoeken op tablet/smartphone

Meer dan vijftig procent van de werkzoekenden doet dat tegenwoordig op een tablet en/of  smartphone. Om die reden komt Automotivevacaturebank.nl begin maart met een zogeheten responsive website, als eerste in de personeelssector. De onderliggende techniek schaalt mee met de schermresolutie en het schermformaat waarvan de gebruiker op dat moment gebruik maakt. Dat vergemakkelijkt volgens directeur Peter Seijkens het scrollen, solliciteren en vacatures filteren. "De hele beleving rond om zoeken naar werk is sterk aan verandering onderhevig. Je kunt solliciteren vanaf je mobiel of tablet. Je account leest daarbij automatisch je CV vanuit je LinkedIn-profiel of opgeslagen in de cloud. Waarom zou ik dan nog thuis achter een pc gaan zitten?"