Nu het aanbod van occasions wat beperkter begint te worden, zijn veel partijen in de branche druk bezig goede occasions voor een goede prijs te vinden. Daar kan IVA Bleiswijk een ondersteunende rol bij spelen. IVA koopt auto’s in bij leasemaatschappijen en dealers en verkoopt deze vervolgens weer door aan andere dealers en tevens aan particulieren. Daarbij staan altijd zo’n tweehonderdvijftig tot driehonderd auto’s op voorraad. "Met onze nieuwe occasion-app die speciaal is ontwikkeld voor B2B kunnen klanten heel eenvoudig zien welke auto’s we op voorraad hebben, daarvoor hoeven ze niet meer in te loggen op ons systeem", zegt verkoopleider Justin Lewis. "Zodoende zien ze in één oogopslag onze complete voorraad, waarbij de nieuw binnengekomen auto’s apart worden getoond." Volgens Lewis kunnen autobedrijven heel eenvoudig hun voorraad met minimaal tweehonderdvijftig auto’s uitbreiden door een samenwerking aan te gaan met IVA Bleiswijk, waarbij ze geen investeringen hoeven te doen, de auto’s niet hoeven te stallen en geen financieel risico lopen. Lewis: "Ze kunnen simpelweg onze voorraad tonen aan hun klanten. En als die een proefritje willen maken, kunnen ze gewoon bij ons terecht. Regelmatig verkopen de garagehouders hier een auto aan hun klant."

Pijlen op de merkdealers

Het feit dat leasemaatschappijen steeds meer zelf de markt op gaan om hun auto’s te verkopen, maakt het wat lastiger voor tussenhandelaren als IVA Bleiswijk. Maar die schakelen snel en zijn hun pijlen nog nadrukkelijker op de (merk)dealers gaan richten. "Ook die verkopen jong gebruikte auto’s die netjes volgens het boekje zijn onderhouden en in goede staat verkeren", aldus Lewis. Voorts verkoopt het bedrijf jong gebruikte importauto’s van hoge kwaliteit. IVA Bleiswijk onderscheidt zich van andere remarketingbedrijven door alle auto’s bij binnenkomst een technische en optische inspectie te geven. Het bedrijf signaleert dat er veel vraag is naar auto’s met een lage bijtelling en lage maandelijkse kosten en daarvoor zijn de jonge bijtellingsvriendelijke ex-leaseauto’s geschikt. Ook met hoge kilometerstanden zijn ze nog steeds een prima alternatief.

Het aanbod van de fiscaalvriendelijke auto’s die de laatste tijd nieuw goed worden verkocht, is gebruikt nog erg beperkt, maar Lewis ziet wel dat áls er bijvoorbeeld een Renault Mégane Estate dCi wordt aangeboden, dat daar een forse prijs wordt betaald. "Zakelijke gebruikers kunnen nog jarenlang profijt hebben van een dergelijk model, dus deze categorie auto’s zal in de komende jaren ook gebruikt in trek blijven."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding