Autoschadebedrijf De Wilde gebruikt al vanaf de oprichting in 1985 het merk SATA. Directeur Gerard de Wilde was van meet af aan enthousiast over het gemak van de verfspuiten met bovenbeker. "We kunnen efficiënt werken zonder overbodig gebruik van autolak. Het gebruik van SATA geeft ons meer rust."

Essentieel in de bedrijfsvoering van De Wilde is oog hebben voor het milieu en voor de gezondheid van de medewerkers. "In ons bedrijfspand in Vaassen hebben wij de inrichting samen met SATA tot stand gebracht. Wij hebben alles in het werk gesteld om tot een zo gezond mogelijke bedrijfsvoering te komen die bovendien het milieu zo weinig mogelijk belast."

Dit is ook merkbaar in de werkplaats, waar geen verflucht te ruiken is. Opvallend is ook de mengruimte, waarin geen spoortje verf te bespeuren valt. Schoon, geen verfresten, er is zelfs afzuiging op gesloten kasten. "We hebben samen met SATA het proces goed voor elkaar. De volgende stap is te komen tot een geheel isocyanaatvrij bedrijf. Hiermee lopen we dan vooruit op de wetgeving die er binnenkort aankomt."

Materiaalgebruik besparen

Autospuiter Michael Kurhorst (39) van De Wilde roemt vooral het nieuwe RPS-systeem. "Het werkt super. De reiniging verloopt beter, de beker is altijd schoon. Voorheen gebruikten wij zakjes, maar er  bleven wel lakresten achter. Ook is er geen adapter nodig waardoor het schoonmaken makkelijker is. Bovendien heb je dus geen verlies omdat er geen lak achterblijft. Voor mij betekent dat voor dertien auto’s een besparing van een halve liter. Bovendien is het spuitbeeld beter." Spuiter Kurhorst is een perfectionist, hij heeft zijn hele leven met SATA gewerkt en is overtuigd van de voordelen. "SATA is heel duidelijk. What you see, is what you get. De spuitpistolen zijn zeer betrouwbaar. Het pistool doet wat ik ervan verlang. Het spuitpatroon is gewoonweg mooier dan bij andere spuitpistolen. Ook is de spuitbaan breder. Bovendien vind ik dat werken met pistool van SATA rustiger is en minder geluid met zich meebrengt."