Onderhoudsproducten lenen zich uitstekend voor afzet via het schadeherstelkanaal. recteur Vooral bij de particulier, aangezien zakelijke rijders veelal in het keurslijf van de gestuurde schade zitten, met voorgeschreven routering, voorwaarden en tarieven. Frank Rietberg, directeur Riwax Nederland: "Op het moment dat de eigenaar zijn herstelde voertuig ophaalt, wil hij maar één ding: die auto moet er strak bij staan, liefst nog mooier dan-ie was vóór de schade. En dat moet vooral zo blijven. Het is een mindset die hem aan de balie tot een hot prospect maakt."

Extreem glad

Riwax heeft allerlei producten ontwikkeld die zich lenen voor cross- en upsell. De lakveredelaar T-Wax bijvoorbeeld dringt diep door in de lak en creëert een extreem glad oppervlak, waarop vuil minder kan hechten. Een simpele wasbeurt volstaat om de auto ook na meerdere wassingen te laten glanzen op showroomniveau.  Toepassing (door een professional)  kan ook op buitenkunststoffen, zoals bumpers, spiegelhuizen en beschermlijsten. De voertuigeigenaar krijgt een jaar garantie op de werking, officieel vastgelegd op een T-Wax certificaat met behandelingsdatum, voertuigkenteken en de naam van de betreffende specialist

De eind 2013 geïntroduceerde PX-serie van Riwax omvat een polijstmiddel, hoogglans polish en een lakbeschermer. Een drietrapsraket voor hoogwaardige refinishing, die schuurkrassen, spuitnevel, hologrammen en wazen blijvend verwijdert. Ook geschikt om optisch af te rekenen met lichte wasstraatkrasjes. Op het front van lakbescherming is er verder de microvezel kleidoek. Deze is aan één kant voorzien van een dun kleilaagje en verwijdert – op een natgemaakt carrosserieoppervlak – verfnevel, boomhars, insecten, teerspetters, vliegroest en andere industriële neerslag. Werkt sneller en effectiever dan een gewone kleistaaf en kan, mits zorgvuldig uitgespoeld, tientallen keren worden hergebruikt. 

Meer dan reparatie

Al die high end producten kunnen echter niet zonder passende uitleg en presentatie.  Actieve communicatie bij de ondernemer, aan de balie ondersteund door middel van mobiele displays en brochures. Met als boodschap dat hij van alles in huis heeft om een eenmaal herstelde en gereinigde auto ook voor langere tijd te laten glanzen. Desgewenst geeft Riwax ter plekke een clinic met tal van praktische voorbeelden, om het team te helpen commercieel succesvol te zijn. "Zo’n dieptereiniging van de lak: laat zien hoe het werkt! Eén verkochte behandeling is gelijk 75 euro omzet, bij een mooie marge. Of doe een flesje ruitensproeiervloeistof in de kofferbak. Zelfs op een kleine schade kan dat uit, en het blijft gewoon bij mensen hangen als je zomaar iets meegeeft. Het vergroot de kans op herhaalbezoek. Echt, met de juiste producten en motivatie kun je jezelf op plaatselijk niveau prima onderscheiden."

Optimaal ontvetten

Riwax biedt een reeks producten op het gebied van carwash, onder meer voor optimale ontvetting van de carrosserie. Zo’n eerste stap betaalt zich terug in het spuitproces: afplaktape laat niet los, zodat wegpolijsten van spuitnevel overbodig is, en het nawassen verloopt een stuk sneller. Voor zowel effectieve als efficiënte reiniging is een doseersysteem ontwikkeld. Het is gekoppeld aan een slanghaspel en werkt praktisch en kostenbesparend. Met het oog op duurzaamheid worden vulkannen retour genomen en gereinigd. Ook voor het reinigen van interieur (dashboard, bekleding), ruiten, velgen en banden biedt Riwax Nederland de professionele  hulpmiddelen. Verder voorziet het leveringsprogramma in attributen om ze toe te passen – denk aan polijstpads, schapenvacht, padwasher, polijstmachines, matteerschijven én polijstkarren om materialen en machines continu binnen handbereik te hebben. Ergo: een totaaloplossing.