Standox viert zestig jaar innovatie

Standox viert in 2015 zijn zestigste verjaardag. Aanleiding voor een gesprek met Willem Hartsuiker, Sales Manager Standox Nederland.

Standox viert zestig jaar innovatie

Toen de Duitse fabrikant Herberts in 1955 lakken voor autoschadeherstel op de markt bracht, gebeurde dat onder de naam Standox: een samentrekking van ‘Standöl'(ruwe grondstof voor de productie van verf) en ‘oxidatie'( droging). Nederland was vanaf het prille begin importeur, via Han Beck N.V. uit Rotterdam.

In de decennia daarna introduceerde Standox onder meer de tweelaagse metallic lak, milieuvriendelijke watergedragen basislakken en – in 2010 – de nieuwe basislak Standoblue. Het bedrijf biedt echter meer dan alleen producten, vertelt Willem Hartsuiker, Sales Manager Standox Nederland. "Autoschadebedrijven moeten kosten scherp bewaken om winstgevend te blijven, de prijsdruk is hoog. Het blijft belangrijk om werkprocessen te optimaliseren en de efficiency te vergroten. Standox biedt zijn klanten ondersteuning via een uitgebreid Consulting programma en management trainingen, en natuurlijk efficiënte laksystemen."

Milieubewuster

Anno 2015 is het voor autoschadebedrijven ook belangrijk om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid te benadrukken. Het Standox-marketingprogramma ‘ProFuture’ biedt herstellers communicatiemiddelen om het milieubewuste werken met VOC-conforme producten uit te dragen. Ook is Axalta Coating Systems, het bedrijf achter het merk Standox, enkele maanden geleden gestart met een Pilotproject Energie Prestatie Keuring (EPK). "Dat is ontwikkeld om onze klanten inzicht te geven in hun verbruik en te helpen besparingen te realiseren. Onder de huidige marktomstandigheden hebben schadeherstelbedrijven behoefte aan hoogwaardige en snel werkende producten. Een goed voorbeeld daarvan is onze Standocryl VOC-Xtreme Klarlack K9580 die we vorig jaar op de markt hebben gebracht. Deze blanke lak droogt bijzonder snel; met name op energieverbruik kan dit positief uitwerken."

Partner

Het continue streven naar kwaliteit heeft Standox in zes decennia tot een vaste partner voor de automotive industrie gemaakt, met veel technische approvals van grote automobielfabrikanten. Een ander voorbeeld is de onlangs ontvangen ISO Standard 9001:2008 certificering, een belangrijke norm voor kwaliteitsmanagement.

Wat kunnen we verwachten in de toekomst?

"Standox is en blijft een innovatief lakmerk. Smart Repair en One Day Repair staan momenteel hoog op de agenda. Schadeherstellers kunnen een Smart Repair cursus volgen in ons Training Centre in Breda. Speciale werkprocessen voor cosmetische schades bieden mogelijkheden voor schadeherstellers. Met One Day Repair gaan we hierop inspelen. We zijn bezig om dit programma toegankelijk te maken voor onze klanten. Natuurlijk blijven we flexibele en gebruiksvriendelijke producten op de markt brengen. Zo hebben we onlangs een nieuwe mengkleur geïntroduceerd, de Basecoat Mix 288 Sparkling Crystal. Dit ‘glass-flake’ pigment maakt een nauwkeurige kleurovereenkomst mogelijk met de kleuren en effecten van sommige speciale OEM-kleuren, waaronder die van Mercedes, Audi en Fiat."

Hiep hiep hoera

Standox is gevestigd in het Duitse Wuppertal en een van de wereldwijde lakmerken van Axalta Coating Systems. Vanwege het jubileum is een website gemaakt die  in het teken staat van de verjaardag: www.standox.nl/60. De site is zowel onderhoudend als informatief en focust vooral op de innovaties. In dit verband zal de jubileumsite in de loop van dit jaar twaalf verhalen brengen die de evolutie van het merk illustreren.

Op vrijdag 12 juni vierde Standox Nederland de verjaardag samen met zijn klanten tijdens het Standox Spektakel in Nieuwegein. Op die locatie vinden ook de directsaleactiviteiten plaats en zijn de magazijnen en kleurmakerij gevestigd. Het Standox Spektakel omvatte onder meer demo’s door non-paintleveranciers en van Smart Repair.

 

Standox viert zestig jaar innovatie - Automobielmanagement.nl

Standox viert zestig jaar innovatie

Standox viert in 2015 zijn zestigste verjaardag. Aanleiding voor een gesprek met Willem Hartsuiker, Sales Manager Standox Nederland.

Standox viert zestig jaar innovatie

Toen de Duitse fabrikant Herberts in 1955 lakken voor autoschadeherstel op de markt bracht, gebeurde dat onder de naam Standox: een samentrekking van ‘Standöl'(ruwe grondstof voor de productie van verf) en ‘oxidatie'( droging). Nederland was vanaf het prille begin importeur, via Han Beck N.V. uit Rotterdam.

In de decennia daarna introduceerde Standox onder meer de tweelaagse metallic lak, milieuvriendelijke watergedragen basislakken en – in 2010 – de nieuwe basislak Standoblue. Het bedrijf biedt echter meer dan alleen producten, vertelt Willem Hartsuiker, Sales Manager Standox Nederland. "Autoschadebedrijven moeten kosten scherp bewaken om winstgevend te blijven, de prijsdruk is hoog. Het blijft belangrijk om werkprocessen te optimaliseren en de efficiency te vergroten. Standox biedt zijn klanten ondersteuning via een uitgebreid Consulting programma en management trainingen, en natuurlijk efficiënte laksystemen."

Milieubewuster

Anno 2015 is het voor autoschadebedrijven ook belangrijk om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid te benadrukken. Het Standox-marketingprogramma ‘ProFuture’ biedt herstellers communicatiemiddelen om het milieubewuste werken met VOC-conforme producten uit te dragen. Ook is Axalta Coating Systems, het bedrijf achter het merk Standox, enkele maanden geleden gestart met een Pilotproject Energie Prestatie Keuring (EPK). "Dat is ontwikkeld om onze klanten inzicht te geven in hun verbruik en te helpen besparingen te realiseren. Onder de huidige marktomstandigheden hebben schadeherstelbedrijven behoefte aan hoogwaardige en snel werkende producten. Een goed voorbeeld daarvan is onze Standocryl VOC-Xtreme Klarlack K9580 die we vorig jaar op de markt hebben gebracht. Deze blanke lak droogt bijzonder snel; met name op energieverbruik kan dit positief uitwerken."

Partner

Het continue streven naar kwaliteit heeft Standox in zes decennia tot een vaste partner voor de automotive industrie gemaakt, met veel technische approvals van grote automobielfabrikanten. Een ander voorbeeld is de onlangs ontvangen ISO Standard 9001:2008 certificering, een belangrijke norm voor kwaliteitsmanagement.

Wat kunnen we verwachten in de toekomst?

"Standox is en blijft een innovatief lakmerk. Smart Repair en One Day Repair staan momenteel hoog op de agenda. Schadeherstellers kunnen een Smart Repair cursus volgen in ons Training Centre in Breda. Speciale werkprocessen voor cosmetische schades bieden mogelijkheden voor schadeherstellers. Met One Day Repair gaan we hierop inspelen. We zijn bezig om dit programma toegankelijk te maken voor onze klanten. Natuurlijk blijven we flexibele en gebruiksvriendelijke producten op de markt brengen. Zo hebben we onlangs een nieuwe mengkleur geïntroduceerd, de Basecoat Mix 288 Sparkling Crystal. Dit ‘glass-flake’ pigment maakt een nauwkeurige kleurovereenkomst mogelijk met de kleuren en effecten van sommige speciale OEM-kleuren, waaronder die van Mercedes, Audi en Fiat."

Hiep hiep hoera

Standox is gevestigd in het Duitse Wuppertal en een van de wereldwijde lakmerken van Axalta Coating Systems. Vanwege het jubileum is een website gemaakt die  in het teken staat van de verjaardag: www.standox.nl/60. De site is zowel onderhoudend als informatief en focust vooral op de innovaties. In dit verband zal de jubileumsite in de loop van dit jaar twaalf verhalen brengen die de evolutie van het merk illustreren.

Op vrijdag 12 juni vierde Standox Nederland de verjaardag samen met zijn klanten tijdens het Standox Spektakel in Nieuwegein. Op die locatie vinden ook de directsaleactiviteiten plaats en zijn de magazijnen en kleurmakerij gevestigd. Het Standox Spektakel omvatte onder meer demo’s door non-paintleveranciers en van Smart Repair.