Alcar: wielen, sets en tpms-pakket

Alcar Benelux ondersteunt auto – en bandenbedrijven om hun werk goed, snel en efficiënt uit te voeren. Marketingmanager Jeroen de Kruif: “Behalve wielen leveren we sinds kort ook kant-en-klare band-wielcombinaties. En met onze complete TPMS-oplossing zorgen we voor gemak en rust in de werkplaats.”

Consumenten met interesse in de wielen uit het Alcar-assortiment kijken hun ogen uit als ze de nieuwe 3D-configurator van Alcar zien. "We hebben er alles aan gedaan om de configurator zo realistisch, mooi en leuk mogelijk te maken", aldus De Kruif. "Wielen uitzoeken is fun. De eindgebruiker voert zijn kenteken in en kan zijn auto vervolgens waarheidsgetrouw samenstellen. De auto kan 360 graden draaien, zodat geen detail van de looks verborgen blijft." De 3D configurator is te vinden op www.alcar.nl.

Band-wielcombinaties

Alcar levert complete band-wielcombinaties, naar wens voorzien van al dan niet voorgeprogrammeerde TPMS-sensoren. De sets zijn gebalanceerd en klaar voor montage. De Kruif: "Wij werken nauw samen met een aantal grote internationale bandenleveranciers. Daardoor kunnen we onze wielen samen met alle courante en zelfs de wat minder bekende bandenmerken aanbieden, voor een zeer concurrerende prijs."

De Kruif signaleert een toenemende vraag naar complete sets. "Ze zorgen voor snelheid en gemak in de werkplaats. Dat is bijvoorbeeld ideaal tijdens de drukte van de zomer- en winterbanden wissels. Door te kiezen voor complete sets stijgt het aantal werkplaatsdoorgangen per dag, zodat klanten sneller geholpen kunnen worden."

De Kruif merkt daarnaast dat veel ondernemers de montage van niet alledaagse sets liever uitbesteden. "Niet elke werkplaats beschikt over het juiste equipment, of medewerkers met voldoende ervaring, om bijvoorbeeld grotere wielmaten te verwerken. Datzelfde geldt voor run flatbanden en lage sectiebanden." Het bestellen van complete band-wielsets is mogelijk via een speciaal menu in de Alcar-webshop. 

99 procent servicen

Alcar biedt ook een totaaloplossing op het gebied van TPMS. "We leveren een compleet pakket van sensoren, apparatuur en technische ondersteuning", aldus De Kruif. "De TPMS verplichting heeft de wielenbusiness gecompliceerd gemaakt. Ons doel is dat weer gemakkelijk te maken en de klant te ontzorgen. Concreet: bedrijven die voor onze complete TPMS-dienstverlening kiezen, krijgen de garantie dat zij 99 procent van de auto’s kunnen servicen." Snelheid en gemak staan voorop. "Op basis van het kenteken en het wiel kan de klant in onze webshop uit de geschikte TPMS-sensoren kiezen. Bij elke bestelling wordt standaard een uitgebreide programmeer en/of inleerinstructie geleverd."

De Kruif adviseert te werken met de universele Alcar T-Pro sensoren en de VT56 programmeerunit. "Onze T-Pro sensoren hebben een marktdekking van negentig procent. OE-sensoren en blanco programmeerbare sensoren vullen het assortiment aan, zodat er altijd een geschikte sensor leverbaar is."

De VT56 programmeerunit heeft zich volgens De Kruif meer dan bewezen als goed TPMS-gereedschap. "We constateren momenteel dat veel bedrijven ontevreden zijn over hun huidige unit en deze omruilen voor de VT56. Onze programmeerunit is iets duurder, maar het verschil is snel terugverdiend. Met de VT56 loopt de monteur het minste risico dat hij tegen problemen aanloopt. De TPMS-werkzaamheden zijn op tijd klaar, de klant is tevreden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Alcar: wielen, sets en tpms-pakket - Automobielmanagement.nl

Alcar: wielen, sets en tpms-pakket

Alcar Benelux ondersteunt auto – en bandenbedrijven om hun werk goed, snel en efficiënt uit te voeren. Marketingmanager Jeroen de Kruif: “Behalve wielen leveren we sinds kort ook kant-en-klare band-wielcombinaties. En met onze complete TPMS-oplossing zorgen we voor gemak en rust in de werkplaats.”

Consumenten met interesse in de wielen uit het Alcar-assortiment kijken hun ogen uit als ze de nieuwe 3D-configurator van Alcar zien. "We hebben er alles aan gedaan om de configurator zo realistisch, mooi en leuk mogelijk te maken", aldus De Kruif. "Wielen uitzoeken is fun. De eindgebruiker voert zijn kenteken in en kan zijn auto vervolgens waarheidsgetrouw samenstellen. De auto kan 360 graden draaien, zodat geen detail van de looks verborgen blijft." De 3D configurator is te vinden op www.alcar.nl.

Band-wielcombinaties

Alcar levert complete band-wielcombinaties, naar wens voorzien van al dan niet voorgeprogrammeerde TPMS-sensoren. De sets zijn gebalanceerd en klaar voor montage. De Kruif: "Wij werken nauw samen met een aantal grote internationale bandenleveranciers. Daardoor kunnen we onze wielen samen met alle courante en zelfs de wat minder bekende bandenmerken aanbieden, voor een zeer concurrerende prijs."

De Kruif signaleert een toenemende vraag naar complete sets. "Ze zorgen voor snelheid en gemak in de werkplaats. Dat is bijvoorbeeld ideaal tijdens de drukte van de zomer- en winterbanden wissels. Door te kiezen voor complete sets stijgt het aantal werkplaatsdoorgangen per dag, zodat klanten sneller geholpen kunnen worden."

De Kruif merkt daarnaast dat veel ondernemers de montage van niet alledaagse sets liever uitbesteden. "Niet elke werkplaats beschikt over het juiste equipment, of medewerkers met voldoende ervaring, om bijvoorbeeld grotere wielmaten te verwerken. Datzelfde geldt voor run flatbanden en lage sectiebanden." Het bestellen van complete band-wielsets is mogelijk via een speciaal menu in de Alcar-webshop. 

99 procent servicen

Alcar biedt ook een totaaloplossing op het gebied van TPMS. "We leveren een compleet pakket van sensoren, apparatuur en technische ondersteuning", aldus De Kruif. "De TPMS verplichting heeft de wielenbusiness gecompliceerd gemaakt. Ons doel is dat weer gemakkelijk te maken en de klant te ontzorgen. Concreet: bedrijven die voor onze complete TPMS-dienstverlening kiezen, krijgen de garantie dat zij 99 procent van de auto’s kunnen servicen." Snelheid en gemak staan voorop. "Op basis van het kenteken en het wiel kan de klant in onze webshop uit de geschikte TPMS-sensoren kiezen. Bij elke bestelling wordt standaard een uitgebreide programmeer en/of inleerinstructie geleverd."

De Kruif adviseert te werken met de universele Alcar T-Pro sensoren en de VT56 programmeerunit. "Onze T-Pro sensoren hebben een marktdekking van negentig procent. OE-sensoren en blanco programmeerbare sensoren vullen het assortiment aan, zodat er altijd een geschikte sensor leverbaar is."

De VT56 programmeerunit heeft zich volgens De Kruif meer dan bewezen als goed TPMS-gereedschap. "We constateren momenteel dat veel bedrijven ontevreden zijn over hun huidige unit en deze omruilen voor de VT56. Onze programmeerunit is iets duurder, maar het verschil is snel terugverdiend. Met de VT56 loopt de monteur het minste risico dat hij tegen problemen aanloopt. De TPMS-werkzaamheden zijn op tijd klaar, de klant is tevreden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding