Het klinkt vreemd, legaal handelen met voorkennis, maar Patrick Terschegget legt uit wat ze er bij Autoveiling Nederland mee bedoelen. "Met een Premium abonnement heb je inside-information. Bij het bekijken van het kavel zie je als Premium-lid het startbedrag, de opbrengst van de laatst vergelijkbare geveilde auto’s en met één klik kun je naar diverse occasionportals om de meest recente vraagprijzen op het internet te vergelijken. Deze data zijn bij de andere deelnemers niet vooraf bekend. Het bieden en kopen bij Autoveiling.nl wordt zo zeer efficiënt. Houders van het Premium abonnement behouden daarnaast hun korting op de veilingcommissie."  

Iedereen zijn eigen veiling

Terschegget constateert naast een groeiende behoefte aan marktinformatie bij kopers en verkopers dat de vraag vanuit de markt ‘meer IT gericht’ is. De veilingmarkt is inmiddels namelijk zo transparant en de technische oplossingen zijn zo ver doorontwikkeld dat iedereen, via het veilingsysteem van AVN, zijn eigen veiling kan opzetten. "Ook hier betaal je een vast bedrag per maand en kan je een X aantal auto’s veilen. Een oplossing waarvan steeds meer partijen gebruik maken, denk aan leasemaatschappijen en fleetowners. Voor de buitenwereld lijkt het dan weliswaar alsof we minder auto’s veilen maar niets is minder waar. Sterker nog, we zitten nog steeds in de lift, alleen worden veel auto’s nu aangeboden via eigen veilingen in de look & feel van de fleetowner of leasemaatschappij en minder in het openbaar." 

AutoIT

Hetzelfde verschijnsel ziet Terschegget bij andere producten van de AVN Group, zoals de Inspectie App die voor ieder lid van de AVN Group toegankelijk is en waarmee het zeer eenvoudig is een professionele inspectie via smartphone of tablet uit te voeren. Na inspectie kan de auto direct geveild worden via Autoveiling.nl. "Er is veel meer vraag naar een digitale totaaloplossing voor het remarketingproces. Onze eigen ontwikkelde software is de perfecte basis voor deze totaaloplossing." Dergelijke oplossingen worden inmiddels door een aparte businessunit van de AVN Group ontwikkeld: AutoIT.nl. Met bewezen kwaliteit verzorgt het it-bedrijf van de AVN Group alle wensen op het gebied van automatisering en remarketing. "Dit gebeurt onder het motto u vraagt wij draaien. Dit maakt de werkzaamheden erg divers en houdt onze programmeurs scherp."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding