Met de accu’s van TAB biedt R&W sinds kort een betaalbaar alternatief voor de A-merken, dat bij steeds meer afnemers in de smaak valt. "Als je ze op de toonbank zet naast een product van een A-merk, zal negen op de tien in eerste instantie het A-merk pakken, maar na een tijdje zijn veel afnemers van de TAB-accu’s razend enthousiast", aldus Wilfred Bosman van de in Ede gevestigde acculeverancier. "Ze zien dat de kwaliteit goed is, dat de accu’s een lange levensduur hebben en dat de uitval wordt gereduceerd. De uitval binnen de garantietermijn is bij de TAB-accu’s nihil." Daarnaast houden de accu’s van de Sloveense product de koudstartstroom beter vast dan menig andere accu, wat voor een goede reservecapaciteit zorgt. "Steeds meer klanten ontdekken de voordelen van de TAB-accu’s, die goede kwaliteit voor een schappelijke prijs bieden", vertelt Bosman. "We moeten alleen wel het verhaal vertellen, want op het gebied van naamsbekendheid is er nog werk aan de winkel. Daar werken we aan door aanwezig te zijn op beurzen en door klanten te bezoeken, maar de bestaande afnemers zijn eigenlijk de beste merkambassadeurs." 

Compleet pakket

Sinds kort levert R&W de producten van TAB ook voor boten, caravans en campers. "We bieden een compleet pakket aan, waaronder ook semi-tractieaccu’s", vertelt Bosman. "Naast startaccu’s leveren we ook accessoire-accu’s. Daarbij is 50 tot 60 procent ontladen mogelijk. Er is tevens een vol-tractieaccu verkrijgbaar die tot 80 procent kan ontladen en geschikt is voor 1.200 cycli." Naast natte accu’s biedt het bedrijf ook AGM- en gelaccu’s van de Sloveense producent aan. "We zien het als belangrijk voordeel dat we alle producten van dezelfde fabrikant aanbieden", zegt Bosman. "Er is vraag naar accu’s die kwalitatief beter zijn." Volgens hem komt dat mede door de toenemende complexiteit van accu’s. "Alle accu’s lijken voor de leek wellicht op elkaar, maar je kunt als grossier niet langer een willekeurige accu uitleveren. Je moet per merk en type de juiste accu aanbieden. Wij bieden een complete lijn met eersteklas accu’s aan, inclusief de bijbehorende technische ondersteuning."