Equipvak wordt een belangrijke beurs voor Creemers Compressors. "Het valt precies in onze jubileumperiode. Tijdens de beurs gaan we de nodige aandacht aan ons vijftigjarig bestaan schenken", blikt Heijnen vooruit. "Daarnaast zijn wij sowieso erg verheugd met de komst van de beurs. Sinds de AutovakRAI is weggevallen, hebben wij ons sterk gemaakt voor een beurs van het kaliber van Equipvak." Creemers toont op de beursvloer onder meer nieuwe producten, zoals de serie RCB D frequentiegeregelde schroefcompressoren. Heijnen is tevreden over de nieuwe lijn. "De compressor realiseert een energiebesparing tot 35 procent, het totale kostenplaatje gedurende de levensduur is tot een kwart lager. We hebben er al behoorlijk wat verkocht. Deze compressoren zijn ontwikkeld voor autoschadebedrijven, truckwerkplaatsen en de grotere personenautowerkplaatsen."

Energiebesparing

De term ‘energiebesparing’ is al gevallen. Dat is een speerpunt van Creemers, benadrukt Heijnen. "Samen met onze dealers focussen wij op energiebesparing bij de eindgebruikers. Met onze Airscan brengen we een week lang het energieverbruik van de persluchtinstallatie volledig in kaart, evenals het luchtverbruik. Op basis van deze meetwaarden berekenen we vervolgens het energieverbruik alsof er een andere, optimale compressor in de werkplaats had gestaan. Dat doen we met een speciaal ontwikkeld simulatieprogramma. Besparingen van duizend tot tweeduizend euro per jaar zijn geen uitzondering. Met andere woorden: de klant verdient de investering in een optimale persluchtvoorziening vaak in drie tot vijf jaar terug."

Onderhoud = continuïteit

Een werkplaats kan niet zonder perslucht, maar desondanks is de compressor vaak een ondergeschoven kindje weet Heijnen. "Zolang hij het doet, wordt er weinig of geen aandacht aan geschonken. Op het moment dat er problemen zijn met de compressor, is het te laat." Heijnen raadt elke klant daarom aan om een servicecontract af te sluiten. "Wij bieden servicecontracten op maat aan. Met regulier onderhoud blijf je de meeste problemen voor. Zo waarborg je de continuïteit van de werkplaats en voorkom je in veel gevallen dure reparaties, die voortkomen uit achterstallig onderhoud. Wij zijn blij dat steeds meer klanten de voordelen van structureel onderhoud inzien en voor een servicecontract kiezen.

Demo’s en presentaties

Het hoofdkantoor van Creemers Compressors in Oss heeft een gedaanteverwisseling ondergaan. "Het pand is weer helemaal van deze tijd", stelt Guido Heijnen tevreden vast. "We beschikken hier over een serie werkende compressoren, wat zorgt voor meer beleving. Onze dealers zijn welkom voor demonstraties, presentaties en trainingen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding