SP Tools: meer vraag naar speciale gereedschappen

Naast het klassieke handgereedschap komt er steeds meer vraag naar speciale gereedschappen. De Europese distributeur van het Australische SP Tools breidt het gamma op dat vlak dan ook fors uit, met enkele tientallen producten per week zelfs. Ook is onlangs een nieuwe lijn gereedschapswagens met stroomvoorziening geïntroduceerd.

Ten opzichte van de gevestigde merken wil de Europese distributeur van het uit Australië stammende gereedschapsmerk SP Tools zich onderscheiden met een fraai uiterlijk en een goede kwaliteit. Recentelijk heeft het bedrijf een nieuwe lijn gereedschapswagens met stroomvoorziening gelanceerd. "Omdat alle moderne auto’s computerapparatuur aan boord hebben, wordt er ook met ander gereedschap gewerkt dan vroeger", aldus Niek Leeuwis, eigenaar van SP Tools Europe. "Naast een plek voor traditionele gereedschappen moet een gereedschapswagen tegenwoordig ook ruimte bieden aan een laptop en diagnoseapparatuur. Daarom zijn deze gereedschapswagens voorzien van een stroomvoorziening en een USB-aansluiting." Ook uniek bij SP Tools zijn de gepatenteerde ‘Quad Drive’ steeksleutels, die vier in plaats van twee grippunten hebben zoals de traditionele steeksleutels. "Deze zijn in eigen huis ontwikkeld", vertelt Leeuwis. "We zien de laatste tijd vooral de vraag naar speciale gereedschappen sterk stijgen. Daarom zijn we op dat vlak flink aan het uitbreiden, met tientallen producten per week."

Nieuwe productgroep
Komende maand lanceert SP Tools bovendien een modulair wandsysteem, dat afgestemd kan worden op elke werkplaats. "We willen daarmee voor elke situatie een oplossing bieden", aldus Leeuwis. "Ook starten we met de verkoop van compressoren en aggregaten, daar is veel vraag naar. We kunnen snel inspringen op behoeften van klanten omdat we kunnen terugvallen op het brede assortiment dat SP Tools levert." Hoewel de producten van het Australische merk volgens Leeuwis thuishoren in het topsegment, zitten ze qua prijsstelling eerder in het middensegment. "De producten van SP Tools kenmerken zich door een keurige afwerking met bijvoorbeeld 3 lagen hoogglans chroom en zo zijn de gereedschapswagens leverbaar in vele kleuren. Er is echt aandacht besteed aan het design", aldus Leeuwis. Recentelijk is het aanbod van het bedrijf uitgebreid met een nieuwe productgroep, namelijk intelligente acculaders. "Die leveren we van 6 tot 24 volt en van 5 tot 40 ampère, voor elk wat wils dus", vertelt Leeuwis. "Deze acculaders laden de accu’s niet alleen op, aan de hand van acht stappen onderhouden ze deze ook. Met behulp van kleine maar hoogfrequente stroomstootjes komt het sulfiet los van de polen." Daardoor ontstaat er weer direct contact met het elektrolyt en kan de accu weer meer stroom geleiden en vasthouden. Zo kunnen accu’s worden teruggebracht naar wel 80 tot 90 procent van hun capaciteit. "Bovendien kunnen ze vanaf 0 volt laden, er is geen tegenspanning vereist. En dat is uniek."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

SP Tools: meer vraag naar speciale gereedschappen - Automobielmanagement.nl

SP Tools: meer vraag naar speciale gereedschappen

Naast het klassieke handgereedschap komt er steeds meer vraag naar speciale gereedschappen. De Europese distributeur van het Australische SP Tools breidt het gamma op dat vlak dan ook fors uit, met enkele tientallen producten per week zelfs. Ook is onlangs een nieuwe lijn gereedschapswagens met stroomvoorziening geïntroduceerd.

Ten opzichte van de gevestigde merken wil de Europese distributeur van het uit Australië stammende gereedschapsmerk SP Tools zich onderscheiden met een fraai uiterlijk en een goede kwaliteit. Recentelijk heeft het bedrijf een nieuwe lijn gereedschapswagens met stroomvoorziening gelanceerd. "Omdat alle moderne auto’s computerapparatuur aan boord hebben, wordt er ook met ander gereedschap gewerkt dan vroeger", aldus Niek Leeuwis, eigenaar van SP Tools Europe. "Naast een plek voor traditionele gereedschappen moet een gereedschapswagen tegenwoordig ook ruimte bieden aan een laptop en diagnoseapparatuur. Daarom zijn deze gereedschapswagens voorzien van een stroomvoorziening en een USB-aansluiting." Ook uniek bij SP Tools zijn de gepatenteerde ‘Quad Drive’ steeksleutels, die vier in plaats van twee grippunten hebben zoals de traditionele steeksleutels. "Deze zijn in eigen huis ontwikkeld", vertelt Leeuwis. "We zien de laatste tijd vooral de vraag naar speciale gereedschappen sterk stijgen. Daarom zijn we op dat vlak flink aan het uitbreiden, met tientallen producten per week."

Nieuwe productgroep
Komende maand lanceert SP Tools bovendien een modulair wandsysteem, dat afgestemd kan worden op elke werkplaats. "We willen daarmee voor elke situatie een oplossing bieden", aldus Leeuwis. "Ook starten we met de verkoop van compressoren en aggregaten, daar is veel vraag naar. We kunnen snel inspringen op behoeften van klanten omdat we kunnen terugvallen op het brede assortiment dat SP Tools levert." Hoewel de producten van het Australische merk volgens Leeuwis thuishoren in het topsegment, zitten ze qua prijsstelling eerder in het middensegment. "De producten van SP Tools kenmerken zich door een keurige afwerking met bijvoorbeeld 3 lagen hoogglans chroom en zo zijn de gereedschapswagens leverbaar in vele kleuren. Er is echt aandacht besteed aan het design", aldus Leeuwis. Recentelijk is het aanbod van het bedrijf uitgebreid met een nieuwe productgroep, namelijk intelligente acculaders. "Die leveren we van 6 tot 24 volt en van 5 tot 40 ampère, voor elk wat wils dus", vertelt Leeuwis. "Deze acculaders laden de accu’s niet alleen op, aan de hand van acht stappen onderhouden ze deze ook. Met behulp van kleine maar hoogfrequente stroomstootjes komt het sulfiet los van de polen." Daardoor ontstaat er weer direct contact met het elektrolyt en kan de accu weer meer stroom geleiden en vasthouden. Zo kunnen accu’s worden teruggebracht naar wel 80 tot 90 procent van hun capaciteit. "Bovendien kunnen ze vanaf 0 volt laden, er is geen tegenspanning vereist. En dat is uniek."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding