Wij zijn vanaf het begin het bindmiddel tussen de autobezitter en het garagebedrijf. Onze rol wordt alleen maar belangrijker door alle markt- en technologische ontwikkeling", schetst directeur Marry Kwekel. In een landschap waar auto’s steeds minder onderhoud nodig hebben en dus minder de werkplaats bezoeken, is het vooral voor de universele garagist de kunst om toch contact te houden met de klant. Zodra de autobezitter strandt met pech of met schade ligt er een kans voor de garagist om de klant te ontzorgen. AA-team is een gewaardeerd partner voor garagebedrijven in het sturen van de ‘schadestroom’. Marry Kwekel: "Anno 2016 hebben we zo’n 70.000 kentekens in ons bestand, zijn 400 garages in Nederland bij ons aangesloten via onderhoudspassen en 600 bedrijven schakelen ons incidenteel in voor de transport van auto’s." De rode draad door de pechhulp en bergingsactiviteiten is dat AA-team luistert naar de wensen van zowel het autobedrijf als de gestrande automobilist. "Wij brengen de auto naar de garage of het schadebedrijf vermeld op onze mobiliteitspas. Daar zijn wij vrij uniek in, daar andere pechhulporganisaties en of alarmcentrales vaak andere belangen hebben en de auto brengen naar een bedrijf waar zij zelf een contract mee hebben afgesloten."

In contact blijven

De grondlegger van AA-team illustreert het gevaar met een praktijkvoorbeeld: "Stel dat een klant zijn auto total loss rijdt en bij het bergen naar een ander bedrijf wordt gebracht, dan zul je dat als garagehouder niet snel te weten komen", legt Marry Kwekel uit. "Is het een klant van een bedrijf dat bij ons is aangesloten, dan regelen wij het bergen van het voertuig, vervangend vervoer en gaat automatisch een mailtje naar onze klant. Zo kan de garagehouder in contact blijven met zijn klant en wellicht al op zoek gaan naar een nieuwe auto." Het is deze filosofie in combinatie met de professionele dienstverlening waarom ketens als AD, GroupAuto Nederland en CRM used car management voor AA-team hebben gekozen. Hetzelfde geldt in het geval van technisch defect waardoor de automobilist strandt, zoals een defecte koppeling, motorstoring, enz. "Mensen bellen het nummer op het pechhulp pasje dat ze van hun autobedrijf hebben gekregen. Vervolgens helpen wij de mensen langs de weg en zorgen dat de auto weer bij onze klant, datzelfde autobedrijf terecht komt." Waarbij de directeur van AA-team wil illustreren dat ook hier geldt: ‘regeren is vooruit zien’.

Servicegraad verhogen

Naast pechhulp on demand is ook berging on demand een steeds vaker gevraagde dienst bij AA-team. In Hellevoetsluis verzorgt men het complete traject: van pechhulplijn tot vervangend vervoer en administratie. En dat in een constructie waarbij in veel gevallen geen assurantie belasting hoeft te worden afgedragen. En met moderne technologie als externe dongels geplaatst door het universele garagebedrijf om de techniek van de auto te monitoren, verwacht Marry Kwekel dat de vraag naar de diensten van AA Team blijft aanzwellen. Marry Kwekel en zijn team zijn daarom constant bezig om onze servicegraad te verhogen. De hulplijn is 24/7 bereikbaar, waarbij de medewerkers medewerkers ook worden getraind in het oplossen en diagnose stellen bij storingen. "Mensen bellen ons namelijk zodra op het dashboard een lampje gaat branden. Wij beseffen heel goed dat we het verlengstuk zijn van onze klant, het garagebedrijf", besluit de directeur van de jubilerende pechhulpverlener.