INQAR: van ondernemers voor ondernemers

Ze zijn best een beetje eigenwijs bij INQAR. Het netwerk van autoverhuurders bestaat louter uit zelfstandig ondernemers. En dat is een bewuste keuze. Eén van die franchisenemers, Roel Steunenberg van INQAR B.A.S in Utrecht, vertelt over de meerwaarde van INQAR. “Je bouwt op een stevig fundament, maar behoudt je vrijheid.”

INQAR: van ondernemers voor ondernemers

Vraag een ondernemer waarom hij of zij ondernemer is geworden en het antwoord is steevast "omdat ik het op mijn manier wil doen". Die wijsheid hebben ze begrepen bij INQAR Nederland. Het resultaat is een ‘full’ franchise formule voor autoverhuur en shortlease die nog voldoende ruimte biedt voor zelfstandig ondernemerschap. Een unieke combinatie die aanslaat bij zelfstandige autoverhuurders. In de laatste jaren sluiten steeds meer ondernemers zich aan bij het eigentijdse merk uit Veenendaal. Inmiddels staat de teller op 38, maar de ambities om het netwerk uit te breiden reiken verder.

INQAR ontzorgt

"Voor mij is samenwerken met INQAR als 1 plus 1 is 3", vertelt Roel Steunenberg, die al sinds zijn 18e in de autoverhuurbranche actief is. Naast Utrecht heeft INQAR ook vestigingen in Arnhem en, per 1 juli, in Amersfoort. De organisatie ontzorgt de aangesloten ondernemers met een geavanceerde backoffice met een ICT-pakket voor facturatie en het aanleveren van de verplichte rapportages aan opdrachtgevers. "Ook voor ons bedrijf met drie vestigingen is het zo goed als onmogelijk om te werken voor de grote leasemaatschappijen en schadeketens en andere grootschalige organisaties. Om toegang te krijgen tot hun systemen heb je echt de steun van een partij als INQAR nodig. Anders ben je veroordeeld tot lokaal zaken doen. Nu profiteren we van de landelijke afspraken van INQAR in combinatie met onze eigen lokale klanten."

Ruimte voor ondernemen

De ruimte die wordt geboden noemt Roel Steunenberg als het unieke aan de filosofie van INQAR. "Je kunt meeliften op de landelijke inkoopafspraken, maar dat hoeft niet." Hij illustreert dit met een voorbeeld: "Als ik omwille van een langlopende zakelijke relatie auto’s wil inkopen buiten de centrale inkoop, dan ben ik daar vrij in. Zo maak je als verhuurder wel het verschil. Wie belt de receptionist zodra een huurauto nodig is? Naar ons, want zijn auto’s rijden in onze huurvloot." Over de centrale inkoop van voertuigen bij INQAR heeft de ondernemer niets dan lof. "Nieuwe trends worden in Veenendaal snel opgepikt. Met de opkomst van de hybrides konden we vrijwel meteen kiezen uit vele soorten en uitvoeringen." Ook het feit dat INQAR geen eigen bedrijven heeft, ziet Roel Steunenberg als een belangrijk voordeel. "Gelijke kansen en gelijke rechten voor iedereen binnen de formule."

Hoge servicegraad

Het feit dat het netwerk louter bestaat uit zelfstandig ondernemers geeft ook extra kracht. "Je doet als eigen ondernemer toch net dat stapje extra. Als om vijf voor zes een klant belt voor twee auto’s dan regel je dat, omdat het je brood is. Dat werkt twee kanten op: als INQAR ondernemers houden we elkaar scherp wat betreft de hoge servicegraad. En dat straalt uit op het merk INQAR. Zo maken we samen het verschil richting onze klanten."

INQAR: van ondernemers voor ondernemers - Automobielmanagement.nl

INQAR: van ondernemers voor ondernemers

Ze zijn best een beetje eigenwijs bij INQAR. Het netwerk van autoverhuurders bestaat louter uit zelfstandig ondernemers. En dat is een bewuste keuze. Eén van die franchisenemers, Roel Steunenberg van INQAR B.A.S in Utrecht, vertelt over de meerwaarde van INQAR. “Je bouwt op een stevig fundament, maar behoudt je vrijheid.”

INQAR: van ondernemers voor ondernemers

Vraag een ondernemer waarom hij of zij ondernemer is geworden en het antwoord is steevast "omdat ik het op mijn manier wil doen". Die wijsheid hebben ze begrepen bij INQAR Nederland. Het resultaat is een ‘full’ franchise formule voor autoverhuur en shortlease die nog voldoende ruimte biedt voor zelfstandig ondernemerschap. Een unieke combinatie die aanslaat bij zelfstandige autoverhuurders. In de laatste jaren sluiten steeds meer ondernemers zich aan bij het eigentijdse merk uit Veenendaal. Inmiddels staat de teller op 38, maar de ambities om het netwerk uit te breiden reiken verder.

INQAR ontzorgt

"Voor mij is samenwerken met INQAR als 1 plus 1 is 3", vertelt Roel Steunenberg, die al sinds zijn 18e in de autoverhuurbranche actief is. Naast Utrecht heeft INQAR ook vestigingen in Arnhem en, per 1 juli, in Amersfoort. De organisatie ontzorgt de aangesloten ondernemers met een geavanceerde backoffice met een ICT-pakket voor facturatie en het aanleveren van de verplichte rapportages aan opdrachtgevers. "Ook voor ons bedrijf met drie vestigingen is het zo goed als onmogelijk om te werken voor de grote leasemaatschappijen en schadeketens en andere grootschalige organisaties. Om toegang te krijgen tot hun systemen heb je echt de steun van een partij als INQAR nodig. Anders ben je veroordeeld tot lokaal zaken doen. Nu profiteren we van de landelijke afspraken van INQAR in combinatie met onze eigen lokale klanten."

Ruimte voor ondernemen

De ruimte die wordt geboden noemt Roel Steunenberg als het unieke aan de filosofie van INQAR. "Je kunt meeliften op de landelijke inkoopafspraken, maar dat hoeft niet." Hij illustreert dit met een voorbeeld: "Als ik omwille van een langlopende zakelijke relatie auto’s wil inkopen buiten de centrale inkoop, dan ben ik daar vrij in. Zo maak je als verhuurder wel het verschil. Wie belt de receptionist zodra een huurauto nodig is? Naar ons, want zijn auto’s rijden in onze huurvloot." Over de centrale inkoop van voertuigen bij INQAR heeft de ondernemer niets dan lof. "Nieuwe trends worden in Veenendaal snel opgepikt. Met de opkomst van de hybrides konden we vrijwel meteen kiezen uit vele soorten en uitvoeringen." Ook het feit dat INQAR geen eigen bedrijven heeft, ziet Roel Steunenberg als een belangrijk voordeel. "Gelijke kansen en gelijke rechten voor iedereen binnen de formule."

Hoge servicegraad

Het feit dat het netwerk louter bestaat uit zelfstandig ondernemers geeft ook extra kracht. "Je doet als eigen ondernemer toch net dat stapje extra. Als om vijf voor zes een klant belt voor twee auto’s dan regel je dat, omdat het je brood is. Dat werkt twee kanten op: als INQAR ondernemers houden we elkaar scherp wat betreft de hoge servicegraad. En dat straalt uit op het merk INQAR. Zo maken we samen het verschil richting onze klanten."