Schuren met de hand praktisch niet meer nodig

Nu de marges in de schadeherstelbranche onder druk staan, kan elke vorm van tijdsbesparing meer winst genereren. Imbema Rhiwa speelt daar op in met het innovatieve OSP-schuursysteem van Mirka, die het schuurproces tot 30 procent sneller kan laten verlopen.

Schuren met de hand praktisch niet meer nodig

Meer en meer bedrijven gaan zich bezighouden met het herstellen van cosmetische schades en juist op dat vlak is snelheid cruciaal. "De marges staan onder druk, maar het door Mirka ontwikkelde OSP schuursysteem verhoogt de werksnelheid en kan zodoende de winstgevendheid vergroten", aldus Jacob Oudijk, salesmanager bij importeur Imbema Rhiwa. OSP staat voor ‘optimaal schuurproces’ en dat verwijst naar het feit dat het schuurproces sneller en eenvoudiger verloopt. Zo zijn er minder verschillende schuurgroftes en daarmee minder schuurstappen nodig (normaliter bestaat het schuursysteem uit 6 stappen van korrel 80 tot korrel 500 ), waardoor tot 30 procent sneller kan worden gewerkt. "Als je bedenkt dat meer dan de helft van de kostprijs van cosmetisch schadeherstel uit arbeidsuren bestaat, dan kun je met goed gereedschap meer geld besparen dan bijvoorbeeld met goedkoper schuurpapier", zo stelt Oudijk. Bovendien kan met het Mirka OSP-systeem volgens hem snel, stofvrij en netjes worden gewerkt. "Het kwaliteitsniveau in ons land ligt hoog als het om schadeherstel gaat, dus dat laatste aspect is ook belangrijk", zo zegt hij. "Mirka lanceert continu innovatieve producten die inspelen op de vraag vanuit de markt. Zo heeft het merk ook als eerste een stofvrij schuurnet op de markt gebracht."

Volledig assortiment elektrische schuurmachines

Ook op het gebied van elektrische schuurmachines neemt het Finse bedrijf een koppositie in. "Eind van het jaar brengen we in Nederland een elektrische vlakschuurmachine op de markt en dan bieden we een volledig assortiment met elektrische schuurmachines, iets waar we uniek in zijn." Volgens Oudijk kan er nog veel winst worden behaald met (elektrische) vlakschuurmachines. "Je hebt geen handschuurblok meer nodig voor een optimaal resultaat, in 90 tot 95 procent van de gevallen is onze Mirka vlakschuurmachine toereikend", zo zegt hij. "Als je bedenkt dat de verdeling tussen machinaal schuren en met de hand schuren bij het merendeel van de schadeherstelbedrijven zo’n beetje 60/40 is, dan begrijp je dat er nog veel tijdsbesparing mogelijk is. Bovendien levert machinaal schuren een mooier schuurbeeld op. Snelheid en kwaliteit gaan hier dus hand in hand."

Schuren met de hand praktisch niet meer nodig - Automobielmanagement.nl

Schuren met de hand praktisch niet meer nodig

Nu de marges in de schadeherstelbranche onder druk staan, kan elke vorm van tijdsbesparing meer winst genereren. Imbema Rhiwa speelt daar op in met het innovatieve OSP-schuursysteem van Mirka, die het schuurproces tot 30 procent sneller kan laten verlopen.

Schuren met de hand praktisch niet meer nodig

Meer en meer bedrijven gaan zich bezighouden met het herstellen van cosmetische schades en juist op dat vlak is snelheid cruciaal. "De marges staan onder druk, maar het door Mirka ontwikkelde OSP schuursysteem verhoogt de werksnelheid en kan zodoende de winstgevendheid vergroten", aldus Jacob Oudijk, salesmanager bij importeur Imbema Rhiwa. OSP staat voor ‘optimaal schuurproces’ en dat verwijst naar het feit dat het schuurproces sneller en eenvoudiger verloopt. Zo zijn er minder verschillende schuurgroftes en daarmee minder schuurstappen nodig (normaliter bestaat het schuursysteem uit 6 stappen van korrel 80 tot korrel 500 ), waardoor tot 30 procent sneller kan worden gewerkt. "Als je bedenkt dat meer dan de helft van de kostprijs van cosmetisch schadeherstel uit arbeidsuren bestaat, dan kun je met goed gereedschap meer geld besparen dan bijvoorbeeld met goedkoper schuurpapier", zo stelt Oudijk. Bovendien kan met het Mirka OSP-systeem volgens hem snel, stofvrij en netjes worden gewerkt. "Het kwaliteitsniveau in ons land ligt hoog als het om schadeherstel gaat, dus dat laatste aspect is ook belangrijk", zo zegt hij. "Mirka lanceert continu innovatieve producten die inspelen op de vraag vanuit de markt. Zo heeft het merk ook als eerste een stofvrij schuurnet op de markt gebracht."

Volledig assortiment elektrische schuurmachines

Ook op het gebied van elektrische schuurmachines neemt het Finse bedrijf een koppositie in. "Eind van het jaar brengen we in Nederland een elektrische vlakschuurmachine op de markt en dan bieden we een volledig assortiment met elektrische schuurmachines, iets waar we uniek in zijn." Volgens Oudijk kan er nog veel winst worden behaald met (elektrische) vlakschuurmachines. "Je hebt geen handschuurblok meer nodig voor een optimaal resultaat, in 90 tot 95 procent van de gevallen is onze Mirka vlakschuurmachine toereikend", zo zegt hij. "Als je bedenkt dat de verdeling tussen machinaal schuren en met de hand schuren bij het merendeel van de schadeherstelbedrijven zo’n beetje 60/40 is, dan begrijp je dat er nog veel tijdsbesparing mogelijk is. Bovendien levert machinaal schuren een mooier schuurbeeld op. Snelheid en kwaliteit gaan hier dus hand in hand."