"Voor een bepaald deel van de occasionkopers wordt private lease steeds interessanter, met name in het lagere prijssegment", aldus Vishal Durgaram, voorzitter bij Vakgarage. "Daarom bieden we steeds meer financieringsmogelijkheden en ondersteunen we onze leden bij het aanbieden van private lease door middel van tools en training. Een garagist moet in staat zijn om advies te geven op dit vlak." Vanwege de hoge kortingen die op nieuwe auto’s worden gegeven, de hogere restwaardes aan het einde van de looptijd en de lagere ROB kosten is het volgens Durgaram interessanter om nieuwe auto’s in te zetten in geval van private lease. "Gebruikte auto’s zijn lastiger tegen scherpere tarieven te verleasen dan nieuwe. Wij zetten overigens niet zulke hoge aantallen weg als grote leasemaatschappijen, maar inmiddels zijn er enkele tientallen contracten afgesloten." Durgaram benadrukt daarbij dat private lease voor garagisten een interessante bron van inkomsten vormt. "Ze verdienen zowel geld met het afsluiten van het contract als met het onderhoud dat daaruit voortvloeit. Garagisten moeten vooral goed kijken naar waar de klant behoefte aan heeft: een occasion of een leaseauto."  

Kennis steeds belangrijker

In bredere zin is op remarketingvlak volgens Durgaram kennis van de markt steeds belangrijker. "De markt verandert heel snel door bijvoorbeeld grote partijen auto’s die geïmporteerd worden. Importauto’s worden steeds meer geaccepteerd door autokopers. Daardoor is de markt lastiger in te schatten, waardoor garagisten meer inzicht moeten krijgen in de marktprijzen. Wij helpen ze daarbij door samen met onze partners tools hiervoor beschikbaar te stellen."