‘BCA Autoveiling groeit verder in Europa’

Remarketing van gebruikte auto’s is aan de orde van de dag. Een belangrijke, internationale speler op dit gebied is BCA Autoveiling. Algemeen directeur Iede Aukema van de Nederlandse vestiging constateert dat er sprake is van een bepaalde trend.

‘BCA Autoveiling groeit verder in Europa’

"Ik zie dat de Nederlandse markt steeds meer een onderdeel wordt van de Europese markt, maar het is niet eenvoudig om betrouwbare auto’s uit het buitenland te halen. Nederland en België zijn zeer betrouwbaar, maar andere landen aanmerkelijk minder. Je zou bijvoorbeeld verwachten dat auto’s uit Duitsland betrouwbaar zijn, maar het is daar goed opletten. Vanwege de strenge regels op de privacy, is er veel minder bekend over de kilometerstand en de status van het onderhoud. Heel belangrijk is in Duitsland van wie je de auto koopt. Onze Duitse vestiging weet heel goed waar de auto’s vandaan komen, zij kennen vaak de verkoper. Wij zijn dus bovengemiddeld betrouwbaar voor een koper uit Nederland. BCA Autoveiling-vestigingen zijn overal in Europa te vinden, vorig jaar hebben we 1,1 miljoen auto’s verkocht in heel Europa. En van al deze auto’s hebben we de data, waarmee we een heel betrouwbare databank hebben opgebouwd."

Uitrustingsniveau

De betrouwbaarheid is niet alleen een onderwerp. Aukema vervolgt: "Het uitrustingsniveau of accessoirespakket van auto’s verschilt per land ten opzichte van Nederland. Bij Volkswagen is bijvoorbeeld de samenstelling van een High Line-pakket in Frankrijk of Duitsland anders dan in Nederland. De specificaties dienen dan altijd zorgvuldig te worden gecontroleerd, om misverstanden te voorkomen. Het uitrustingsniveau vormt een voortdurend aandachtspunt in ons aankoopproces."

Overname FleetSelect

BCA Nederland groeit. Per 1 april 2017 wordt de overname van de Nederlandse onderneming FleetSelect geëffectueerd. Aukema: "FleetSelect was al door BCA overgenomen, maar zal nu ook onder de naam van BCA Autoveiling op de Europese markt gaan opereren. Alle medewerkers van de twee ondernemingen waren al werkzaam in één pand in Barneveld en de operationele processen waren al geharmoniseerd en werden aangestuurd vanuit het gezamenlijke Autoblox-systeem. Met de naamsverandering wordt het integratieproces per 1 april afgerond."

‘BCA Autoveiling groeit verder in Europa’ - Automobielmanagement.nl

‘BCA Autoveiling groeit verder in Europa’

Remarketing van gebruikte auto’s is aan de orde van de dag. Een belangrijke, internationale speler op dit gebied is BCA Autoveiling. Algemeen directeur Iede Aukema van de Nederlandse vestiging constateert dat er sprake is van een bepaalde trend.

‘BCA Autoveiling groeit verder in Europa’

"Ik zie dat de Nederlandse markt steeds meer een onderdeel wordt van de Europese markt, maar het is niet eenvoudig om betrouwbare auto’s uit het buitenland te halen. Nederland en België zijn zeer betrouwbaar, maar andere landen aanmerkelijk minder. Je zou bijvoorbeeld verwachten dat auto’s uit Duitsland betrouwbaar zijn, maar het is daar goed opletten. Vanwege de strenge regels op de privacy, is er veel minder bekend over de kilometerstand en de status van het onderhoud. Heel belangrijk is in Duitsland van wie je de auto koopt. Onze Duitse vestiging weet heel goed waar de auto’s vandaan komen, zij kennen vaak de verkoper. Wij zijn dus bovengemiddeld betrouwbaar voor een koper uit Nederland. BCA Autoveiling-vestigingen zijn overal in Europa te vinden, vorig jaar hebben we 1,1 miljoen auto’s verkocht in heel Europa. En van al deze auto’s hebben we de data, waarmee we een heel betrouwbare databank hebben opgebouwd."

Uitrustingsniveau

De betrouwbaarheid is niet alleen een onderwerp. Aukema vervolgt: "Het uitrustingsniveau of accessoirespakket van auto’s verschilt per land ten opzichte van Nederland. Bij Volkswagen is bijvoorbeeld de samenstelling van een High Line-pakket in Frankrijk of Duitsland anders dan in Nederland. De specificaties dienen dan altijd zorgvuldig te worden gecontroleerd, om misverstanden te voorkomen. Het uitrustingsniveau vormt een voortdurend aandachtspunt in ons aankoopproces."

Overname FleetSelect

BCA Nederland groeit. Per 1 april 2017 wordt de overname van de Nederlandse onderneming FleetSelect geëffectueerd. Aukema: "FleetSelect was al door BCA overgenomen, maar zal nu ook onder de naam van BCA Autoveiling op de Europese markt gaan opereren. Alle medewerkers van de twee ondernemingen waren al werkzaam in één pand in Barneveld en de operationele processen waren al geharmoniseerd en werden aangestuurd vanuit het gezamenlijke Autoblox-systeem. Met de naamsverandering wordt het integratieproces per 1 april afgerond."