DFM, Dealer Financierings Maatschappij, is een dochtermaatschappij van Volkswagen Pon Financial Services en 50 jaar geleden ontstaan vanuit Handelshuis Pon, waarmee de ervaring en het specialisme in de automobielbranche meteen is verklaard. De kennis van de leasemarkt wordt nog eens versterkt doordat DFM ook actief is als financier voor de twee leasemaatschappijen binnen de eigen organisatie: DutchLease en Volkswagen Pon Financial Services (Volkswagen Leasing).

1000 of meer
Van der Velde, accountmanager Wholesale Financieren: "Met de diverse labels behoren de leaseactiviteiten van Volkswagen Pon Financial Services tot de top 3 van Nederland. In totaal financieren we meer dan 100 duizend contracten." Nadrukkelijk zoekt DFM leasemaatschappijen voor nieuwe samenwerkingen. "Voorop staat hierbij het goede gevoel met de ondernemer en de onderneming. Leasing is en blijft people’s business." Uiteraard dienen de ambitie en het charisma wel vergezeld te gaan met een gedegen businessplan hoe je tot 1000 of meer contracten denkt te groeien.

Sparringpartner
De meerwaarde voor leasemaatschappijen van het samenwerken met DFM is meerledig: de financiële speelruimte is vrijwel altijd groter, omdat DFM in staat is om een meer marktgerichte risicoanalyse te maken dan een conventionele bank. "We zien onszelf ook als sparringpartner in business, waarbij we onze kennis en ervaring willen delen. Onze accountmanagers geven advies en door bijvoorbeeld het uitvoeren van audits kunnen de contracten, systemen, processen en voorzieningen beoordeeld worden. Alles met het doel om optimaal rendement te behalen voor de onderneming." DFM laat daarbij altijd de regie aan de ondernemer zelf. "Er is altijd maar één kapitein op het schip: dat is de ondernemer zelf. We nemen dus geen beslissingen, maar schetsen wel scenario’s waarmee de ondernemer gefundeerde keuzes kan maken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding