‘Van méér kennis wordt iedereen beter’

“Over 2017 zijn we tot zover niet ontevreden”, zegt Johan van der Hoeven, directeur van onderdelenimporteur Fource. Die opmerking geldt zowel voor ‘de handel’, als gevolg van een redelijk reparatie-aanbod en méér APK’s, als voor de belangstelling voor de Automotive Academy.

‘Van méér kennis wordt iedereen beter’

"Het gaat niet vanzelf, maar er is weer een goede boterham te verdienen. Dat geldt voor de lokale garagehouder, voor de onderdelendistributie en dus ook voor ons als importeur. Tegelijk zien we bij onze Automotive Academy ook een duidelijke honger naar kennis. Als autotechnicus moet je wel op de hoogte blijven, anders mis je de boot. We zien nu dat met onze Automotive Academy het mes aan twee kanten snijdt. Wij delen graag kennis en kunde, niet alleen puur technisch, maar ook op organisatorisch en financieel gebied. Een goede ondernemer begrijpt dat de vakkennis van zijn monteur extra omzet genereert. Als die monteur zelf ook lastige klussen kan oppakken, dan is dat goed voor alle partijen. De klant is sneller geholpen, de garagehouder houdt het werk binnen de deur en de distributeur levert meer onderdelen."

Monteur wordt expert
"Intussen kennen we een breed aanbod aan trainingen", gaat Van der Hoeven verder. "Denk aan dieseltraining, aircotraining, kennis over hybride-technieken, motormanagement, start/stop, noem maar op. De hedendaagse autotechniek is voor veel monteurs geen gesneden koek meer. Dat is geen schande, maar geeft juist aan dat regelmatige trainen en kennis bijspijkeren noodzakelijk is. Een mooi voorbeeld is onze training in remmentechniek, samengesteld in samenwerking met Brembo, waarbij cursisten na een dag training examen kunnen doen en daarmee de titel Brembo-expert verkrijgen. Sinds januari hebben we wel al ruim honderdvijftig Brembo-experts in het land kunnen aanstellen. Autobedrijven die aan deze cursussen willen meedoen, kunnen bij de Automotive Academy terecht via de lokale distributeur, dat is de meest logische weg. We hopen zo nog veel monteurs te mogen ontmoeten."

‘Van méér kennis wordt iedereen beter’ - Automobielmanagement.nl

‘Van méér kennis wordt iedereen beter’

“Over 2017 zijn we tot zover niet ontevreden”, zegt Johan van der Hoeven, directeur van onderdelenimporteur Fource. Die opmerking geldt zowel voor ‘de handel’, als gevolg van een redelijk reparatie-aanbod en méér APK’s, als voor de belangstelling voor de Automotive Academy.

‘Van méér kennis wordt iedereen beter’

"Het gaat niet vanzelf, maar er is weer een goede boterham te verdienen. Dat geldt voor de lokale garagehouder, voor de onderdelendistributie en dus ook voor ons als importeur. Tegelijk zien we bij onze Automotive Academy ook een duidelijke honger naar kennis. Als autotechnicus moet je wel op de hoogte blijven, anders mis je de boot. We zien nu dat met onze Automotive Academy het mes aan twee kanten snijdt. Wij delen graag kennis en kunde, niet alleen puur technisch, maar ook op organisatorisch en financieel gebied. Een goede ondernemer begrijpt dat de vakkennis van zijn monteur extra omzet genereert. Als die monteur zelf ook lastige klussen kan oppakken, dan is dat goed voor alle partijen. De klant is sneller geholpen, de garagehouder houdt het werk binnen de deur en de distributeur levert meer onderdelen."

Monteur wordt expert
"Intussen kennen we een breed aanbod aan trainingen", gaat Van der Hoeven verder. "Denk aan dieseltraining, aircotraining, kennis over hybride-technieken, motormanagement, start/stop, noem maar op. De hedendaagse autotechniek is voor veel monteurs geen gesneden koek meer. Dat is geen schande, maar geeft juist aan dat regelmatige trainen en kennis bijspijkeren noodzakelijk is. Een mooi voorbeeld is onze training in remmentechniek, samengesteld in samenwerking met Brembo, waarbij cursisten na een dag training examen kunnen doen en daarmee de titel Brembo-expert verkrijgen. Sinds januari hebben we wel al ruim honderdvijftig Brembo-experts in het land kunnen aanstellen. Autobedrijven die aan deze cursussen willen meedoen, kunnen bij de Automotive Academy terecht via de lokale distributeur, dat is de meest logische weg. We hopen zo nog veel monteurs te mogen ontmoeten."