Vanaf 1 juni lanceert Micpoint de universele reader, na een intensieve testfase met louter tevreden gebruikers. "Onze reader weet raad met OV-passen, bedrijfspassen, brandstofpassen, ‘druppels’ en tal van andere RFID (Radio-frequency identification, red.) dragers. Bestaande identificatie kan dus worden gekoppeld aan het gebruik van een deelauto", vertelt Ed Moné, directeur van Micpoint. "Ook autorisatie met een mobiele telefoon via de NFC-chip is mogelijk."

Digitale portier
Door zijn flexibiliteit is de MyMFS Smartreader de ideale digitale portier voor verhuurders en fleetowners om car sharing concepten uit te rollen. De vinding van Micpoint laat zich achter de voorruit monteren, zodat gebruikers zich eenvoudig kunnen identificeren. Ed Moné: "De MyMFS Smartreader is ook onzichtbaar te monteren in bijvoorbeeld een poolauto, wanneer alleen hoeft te worden geregistreerd wie in de auto rijdt en waarheen."

Geluidssignaal
Naast de sterke ontvanger is de slimme reader ook ontworpen voor een minimaal stroomverbruik. "De MyMFS Smartreader werkt zo efficiënt dat er geen risico is op een lege accu, ondanks dat de reader permanent in bedrijf is." Een LED laat de gebruikers zien dat de reader paraat is, terwijl een ingebouwde buzzer een geluidssignaal laat horen als de berijder zich nog niet heeft aangemeld. "We hebben expliciet gekozen voor een geluidssignaal in plaats van startblokkering. In noodsituaties kan dan altijd worden gereden met de auto. Zo waarborgen we de veiligheid", benadrukt de Micpoint directeur. "Ook is het praktisch als de auto voor onderhoud naar de garage moet."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding