‘Een van de modernste onderdelenfabrieken in Europa’

Febi Benelux is nauw verbonden met het moederbedrijf, de Bilstein Group in het Duitse Ennepetal. Daar is gewerkt aan de realisatie van een nieuwe bedrijfshal, misschien wel de modernste in Europa. Op korte termijn wordt de fabriek in gebruik genomen.

'Een van de modernste onderdelenfabrieken in Europa'

"Deze locatie dient als uitbreiding van onze bestaande productiecapaciteit," zegt Heidi de Kinder, marketingmanager Febi Benelux N.V. "We gaan hier nog meer zelf produceren en de kwaliteitscontrole verhuist ook hier naartoe. Een artikel waarvan we de productie flink willen uitbreiden is de elektromagnetisch gestuurde waterpomp voor zware vrachtwagens. Voor ons is dat momenteel een groeimarkt. Uiteraard verkopen wij ook producten die we elders laten maken. Voordat we onze naam erop zetten, moeten die producten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Dat geldt voor producten die nieuw in ons assortiment komen, maar ook elke levering van het bestaande assortiment wordt gecontroleerd. Zo wordt van elk product een driedimensionale scan gemaakt, om bijvoorbeeld te controleren of de maatvoeringen exact overeenkomen en de inhoud klopt."

Ecologisch verantwoord
Terecht is Febi bijzonder trots op deze nieuwbouw. "We hebben dit gebouw gemaakt volgens de modernste ecologische opvattingen. Op het dak liggen zonnepanelen die 700 duizend kWh elektriciteit per jaar kunnen leveren. Dat is ongeveer de helft van het totale elektriciteitsverbruik. Daarnaast gebruiken we de restwarmte van de machines en compressoren voor de verwarming van het gebouw. In de werkplaats is dat door verwarming van de instromende lucht, op de kantoren hebben we vloerverwarming. Daardoor besparen we ongeveer 45 procent aan energie. De geluidsemissie is ook veel kleiner dan normaal bij zo’n fabriek. Door alle metalen delen die we verwerken is de productie lawaaiig, maar de muren zijn heel goed geïsoleerd en door de volledig automatische klimaatbeheersing zullen er nooit ramen open staan. Daardoor hebben de bewoners in de buurt geen last van ons geluidsniveau."

‘Een van de modernste onderdelenfabrieken in Europa’ - Automobielmanagement.nl

‘Een van de modernste onderdelenfabrieken in Europa’

Febi Benelux is nauw verbonden met het moederbedrijf, de Bilstein Group in het Duitse Ennepetal. Daar is gewerkt aan de realisatie van een nieuwe bedrijfshal, misschien wel de modernste in Europa. Op korte termijn wordt de fabriek in gebruik genomen.

'Een van de modernste onderdelenfabrieken in Europa'

"Deze locatie dient als uitbreiding van onze bestaande productiecapaciteit," zegt Heidi de Kinder, marketingmanager Febi Benelux N.V. "We gaan hier nog meer zelf produceren en de kwaliteitscontrole verhuist ook hier naartoe. Een artikel waarvan we de productie flink willen uitbreiden is de elektromagnetisch gestuurde waterpomp voor zware vrachtwagens. Voor ons is dat momenteel een groeimarkt. Uiteraard verkopen wij ook producten die we elders laten maken. Voordat we onze naam erop zetten, moeten die producten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Dat geldt voor producten die nieuw in ons assortiment komen, maar ook elke levering van het bestaande assortiment wordt gecontroleerd. Zo wordt van elk product een driedimensionale scan gemaakt, om bijvoorbeeld te controleren of de maatvoeringen exact overeenkomen en de inhoud klopt."

Ecologisch verantwoord
Terecht is Febi bijzonder trots op deze nieuwbouw. "We hebben dit gebouw gemaakt volgens de modernste ecologische opvattingen. Op het dak liggen zonnepanelen die 700 duizend kWh elektriciteit per jaar kunnen leveren. Dat is ongeveer de helft van het totale elektriciteitsverbruik. Daarnaast gebruiken we de restwarmte van de machines en compressoren voor de verwarming van het gebouw. In de werkplaats is dat door verwarming van de instromende lucht, op de kantoren hebben we vloerverwarming. Daardoor besparen we ongeveer 45 procent aan energie. De geluidsemissie is ook veel kleiner dan normaal bij zo’n fabriek. Door alle metalen delen die we verwerken is de productie lawaaiig, maar de muren zijn heel goed geïsoleerd en door de volledig automatische klimaatbeheersing zullen er nooit ramen open staan. Daardoor hebben de bewoners in de buurt geen last van ons geluidsniveau."