CEO Alvin de Weerd (nazaat van een van de oprichters): "In 2016 zijn we op het gebied van personenwagenkoppelingen maar liefst 60 procent gegroeid en zijn we gaan samenwerken met Parts Point. Daarnaast hebben we ons leveringsprogramma verder uitgebreid. Dat alles brengt stevige groei met zich mee." Eén van de initiatieven van KAWE om de Nederlandse bedrijven in de automotive internationaal beter op de kaart te zetten is door samen met NRF, Kavo Parts en Eurol op grote beurzen te staan, zoals onlangs in Dubai en later dit jaar op Equip Auto in Parijs. De Weerd: "We hebben de handen ineengeslagen om als automotive-fabrikanten een sterkere uitstraling in het buitenland neer te zetten en dat doen we met ons Holland House."

Fikse omzetstijging
In 2016 noteerde KAWE een fikse omzetstijging met de personenwagenkoppelingen, dat deels is toe te schrijven aan meer export. Ook de samenwerking met Parts Point zorgt voor een grotere omzet. Tevens is de relatie met Bosal geïntensiveerd. "We haken in op hun logistieke dienstverlening en op die manier kunnen we ruim tweehonderd grossiers beleveren. We werken aan een verdere verfijning van ons distributienetwerk en zijn begin mei van start gegaan met een pilot voor daglevering aan een geselecteerde groep klanten. Qua productnieuws kan ik melden dat we weer onderdelen leveren van Remkaflex, eveneens een Nederlandse fabrikant. Dichtbij, snel beschikbaar en flexibel zijn sleutelbegrippen. We zijn ook meer gaan samenwerken met de Deense Fabrikant van stuurdelen Triscan, die ook wiellagers en ABS-sensorringen levert. Verder hebben wij ons programma van remzadels, reparatiekits en pistons uitgebreid. Als laatste nieuws kan ik melden dat Antoine Jagers onze nieuwe productmanager remmen is."