"Er moet een bordje op de gevel van je bedrijf, verder is het belangrijk dat je BOVAG-lid bent en dat de testapparatuur up-to-date is", aldus Jur Ooijman van ABC-Automotive te Vorden, formulemanager en coördinator van ­Autoservice Netwerk (AutoSN). "Daarna kun je meteen aan de slag. Hét kenmerk van onze formule is namelijk dat we de leden alle vrijheid bieden om te ondernemen zoals hun dat goeddunkt. Zij kunnen meeprofiteren van aanzienlijke inkoopvoordelen, maar bestaande leveranciers inschakelen vinden wij ook prima. Zolang de kwaliteit maar is gewaarborgd." ­Uniek is in dit verband dat AutoSN hun leden de mogelijkheid biedt om ook niet merk-eigen onderdelen toe te passen en zelfs gebruikte (‘groene’) onderdelen. "Dit is zowel een duurzame als een sterk kostenbesparende optie, die inmiddels aan populariteit wint bij ­zowel particulieren als bij leasemaatschappijen."

Nieuwe leden welkom

Tot nu toe zijn de AutoSN-leden de 69 dealers van VETOS en PCA; dus de specialisten in ­Toyota respectievelijk de PSA-merken. De groei is opmerkelijk, een jaar geleden waren het er nog 50. Ooijman: "Deze bedrijven staan als Autoservice Netwerk samen al heel sterk en verwelkomen nu ook graag nieuwe leden van buitenaf in hun midden. Deelname is ideaal voor bijvoorbeeld oud-merkdealers, of dealers die naast hun eigen merk hun bestaande klantenkring willen uitbreiden met particulieren van alle merken en leaserijders uit hun regio. Met AutoSN hebben zij een neutraal, professioneel podium waarmee zij naar buiten kunnen treden, onder meer door gebruikmaking van de vele slimme marketingtools die via ons bureau ­ABC-Automotive online beschikbaar zijn. Denk dan aan advertenties en mailings. Het hoort allemaal standaard bij het lidmaatschap, dat overigens niet voor een lange periode hoeft te worden afgesloten. Het is zelfs jaarlijks opzegbaar."

Nieuwe website

De afgelopen periode heeft AutoSN flink geïnvesteerd in de nieuwe, zeer gebruiksvriendelijke website autosn.nl. "Binnen drie kliks kunnen bezoekers, zakelijk én ­particulier, een afspraak inplannen en desgewenst ­telefonisch worden benaderd door een AutoSN-vestiging in de buurt. Die maakt op zijn beurt gebruik van het centrale offertesysteem van MiCheck Garage, wat ook weer standaard in het lidmaatschap van de formule is opgenomen."

Dat is goed nieuws voor leasemaatschappijen, die hun berijders meer en meer naar de vestingen van AutoSN doorverwijzen. Interessant voor particulieren is dat de nieuwe, site ook het volledige occasionbestand van álle aangesloten bedrijven bevat, evenals landingspagina’s voor elk bedrijf afzonderlijk. "De informatie is uit eerste hand beschikbaar en dat wekt vertrouwen. En die occasions, dat zijn er gemiddeld 1.100." De AutoSN-leden staan online ook in contact met elkaar en vormen zo elkaars vraagbaak. Zonodig kijkt een specialist van bijvoorbeeld AutoNiveau, dat mede de opleidingen verzorgt voor de monteurs van ­AutoSN, via hun dienst Remote Diagnostics online mee onder de motorkap. "Hoewel het nog een jonge en sterk groeiende keten is, mag ­AutoSN zich in alle bescheidenheid een volwassen garageformule noemen, met kenmerken die elders niet zijn te vinden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding