"Techfunity is een project waarin de dealerholdings ­Wensink, Broekhuis, Autohaas, Herwers en ­AutoPalace alsmede de HAN Automotive en 6 VMBO-scholen in Apeldoorn en omgeving deelnemen", vertelt Durk van Wieren, coördinator (inter)nationale projecten bij ­Aventus. "Wij weten hoe we mensen moeten opleiden en autobedrijven weten waaraan behoefte is, dus we vullen elkaar mooi aan. We willen studenten meer praktijkonderwijs geven, ook bij bedrijven op locatie. Hybride leren heeft wat ons betreft echt de toekomst."

Medeverantwoordelijk

Door studenten medeverantwoordelijk te maken voor hun eigen opdrachten en veel te laten meedraaien in werkplaatsen, worden onder meer de zelfredzaamheid en de communicatieve vaardigheden gestimuleerd. "De tijd dat je alleen dingen leert door naar een docent te luisteren of een boek te lezen, is voorbij. Tegenwoordig zoeken studenten ook op internet naar antwoorden op hun vragen", aldus Van Wieren. "Het beeld heerst nog een beetje dat autotechnici een zware en vieze baan hebben, maar het ICT-aandeel wordt door alle techniek steeds hoger. En zeg nu zelf, het is toch spannender om aan een auto te sleutelen dan aan een laptop?"

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding