TTA-International: Start met uniek leerproject

Het opleidingsinstituut TTA-International heeft dit jaar een primeur. In september gaan ze ‘live’ met een uniek leerproject. Het behelst het opleiden en certificeren van technici op het gebied van elektrische voertuigen, in een virtuele omgeving.

De kar van dit project wordt getrokken door Pieter Haans en Freddy van Nispen. "We zijn momenteel een virtuele omgeving aan het ontwikkelen om technici op te leiden op het gebied van elektrische voertuigen. Het idee is afkomstig uit de luchtvaart, waar al jarenlang mensen leren vliegen in een simulator. De ontwikkeling van een virtuele omgeving heeft de afgelopen twee jaar enorme sprongen gemaakt. Denk hierbij maar aan de VR-brillen. Overigens starten we onze training zonder gebruik te maken van de VR-bril, want de gebruiker zal eerst moeten wennen aan de virtuele omgeving," aldus Van Nispen.

Pieter Haans vervolgt: "De certificering richt zich op twee niveaus. Ten eerste is er het niveau van de veiligheidsfunctionaris. Het tweede niveau is de vakbekwame persoon. Hiermee is de techneut in staat om een elektrisch voertuig op een veilige manier spanningsvrij te maken. Iedere autotechnicus kan dit niveau bereiken, mits hij de benodigde basiskennis heeft. Het leerproject wordt vanaf september uitgerold door middel van een e-­learning programma voor het kennisaspect. Daarna volgt de online virtuele omgeving om vaardigheden aan te leren en te toetsen.

Wij richten ons met deze oplossing op automerken, maar ook op hulpdiensten. Vanaf september zullen 1000 technici worden opgeleid en gecertificeerd. Bovendien is het voortraject ook uniek: TTA-International heeft het hele concept in eigen huis ontwikkeld."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Geweldige ontwikkeling

Geplaatst door: Ad van nispen op
TTA-International: Start met uniek leerproject - Automobielmanagement.nl

TTA-International: Start met uniek leerproject

Het opleidingsinstituut TTA-International heeft dit jaar een primeur. In september gaan ze ‘live’ met een uniek leerproject. Het behelst het opleiden en certificeren van technici op het gebied van elektrische voertuigen, in een virtuele omgeving.

De kar van dit project wordt getrokken door Pieter Haans en Freddy van Nispen. "We zijn momenteel een virtuele omgeving aan het ontwikkelen om technici op te leiden op het gebied van elektrische voertuigen. Het idee is afkomstig uit de luchtvaart, waar al jarenlang mensen leren vliegen in een simulator. De ontwikkeling van een virtuele omgeving heeft de afgelopen twee jaar enorme sprongen gemaakt. Denk hierbij maar aan de VR-brillen. Overigens starten we onze training zonder gebruik te maken van de VR-bril, want de gebruiker zal eerst moeten wennen aan de virtuele omgeving," aldus Van Nispen.

Pieter Haans vervolgt: "De certificering richt zich op twee niveaus. Ten eerste is er het niveau van de veiligheidsfunctionaris. Het tweede niveau is de vakbekwame persoon. Hiermee is de techneut in staat om een elektrisch voertuig op een veilige manier spanningsvrij te maken. Iedere autotechnicus kan dit niveau bereiken, mits hij de benodigde basiskennis heeft. Het leerproject wordt vanaf september uitgerold door middel van een e-­learning programma voor het kennisaspect. Daarna volgt de online virtuele omgeving om vaardigheden aan te leren en te toetsen.

Wij richten ons met deze oplossing op automerken, maar ook op hulpdiensten. Vanaf september zullen 1000 technici worden opgeleid en gecertificeerd. Bovendien is het voortraject ook uniek: TTA-International heeft het hele concept in eigen huis ontwikkeld."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Geweldige ontwikkeling

Geplaatst door: Ad van nispen op