Vakopleiding Carrosseriebedrijf: Constant je kennis ontwikkelen

De voorspelde toename van elektronische systemen in auto’s is uitgekomen. Het aandeel van ­elektronische voertuigsystemen is veel hoger dan voorheen. De onderlinge communicatie tussen componenten in een auto is toegenomen. CAN, Flexray en LIN zijn doorontwikkelde communicatienetwerken, die bovendien betrouwbaarder zijn geworden.

Vakopleiding Carrosseriebedrijf: Constant je kennis ontwikkelen

Het is onduidelijk welke veranderingen er in de schadebranche zullen plaatsvinden. Komt er een toename van de elektrische storingen? In ieder geval is het duidelijk dat het stellen van schadediagnoses steeds belangrijker wordt om kostbare reparatietijd te verkorten. Hiervoor is het belangrijk dat een autoschadetechnicus constant zijn kennis ontwikkelt. Trainer Waldek van Dijk: "Hiervoor heeft Vakopleiding Carrosseriebedrijf probleemgestuurd opleiden in het leven geroepen. In een ééndaagse bootcamp wordt een vakman in zijn kennis en vaardigheden dan weer helemaal up-to-date gemaakt. Dat zijn bootcamps waarin de cursist wordt ondersteund, begeleid en vooral gecoacht door gekwalificeerde en ervaren trainers."

Bootcamp

Een Bootcamp bestaat uit een aantal specifieke onderwerpen waar behoefte naar is in de vorm van workshops. De workshops bestaan uit intensieve praktijkgerichte casussen, waarbij gebruik wordt gemaakt van echte schadevoertuigen. "Er wordt dieper ingegaan op ­bijvoorbeeld het start-stop systeem, koplamptechnologie of radarsystemen. Verschillende onderwerpen komen aan bod: de werking ervan, het toepassen van meetinstrumenten en metingen uitvoeren, het werken met systeemtesters, het achterhalen van mogelijke storingen en navolgend de reparatie- en fabrieksvoorschriften, om zodoende een onderbouwd reparatie en hersteladvies te kunnen uitbrengen. Andere onderwerpen die worden behandeld zijn de kalibratie van radars. Hierin gaat het om de noodzaak van het kalibreren en de bijbehorende procedures. Het is een reeks van bootcamps over moderne voertuigsystemen waarmee een cursist zijn kennis uitbreidt in het begrijpen, controleren, werken aan en achterhalen van mogelijke schade en niet-schadegerelateerde storingen."

Vakopleiding Carrosseriebedrijf: Constant je kennis ontwikkelen - Automobielmanagement.nl

Vakopleiding Carrosseriebedrijf: Constant je kennis ontwikkelen

De voorspelde toename van elektronische systemen in auto’s is uitgekomen. Het aandeel van ­elektronische voertuigsystemen is veel hoger dan voorheen. De onderlinge communicatie tussen componenten in een auto is toegenomen. CAN, Flexray en LIN zijn doorontwikkelde communicatienetwerken, die bovendien betrouwbaarder zijn geworden.

Vakopleiding Carrosseriebedrijf: Constant je kennis ontwikkelen

Het is onduidelijk welke veranderingen er in de schadebranche zullen plaatsvinden. Komt er een toename van de elektrische storingen? In ieder geval is het duidelijk dat het stellen van schadediagnoses steeds belangrijker wordt om kostbare reparatietijd te verkorten. Hiervoor is het belangrijk dat een autoschadetechnicus constant zijn kennis ontwikkelt. Trainer Waldek van Dijk: "Hiervoor heeft Vakopleiding Carrosseriebedrijf probleemgestuurd opleiden in het leven geroepen. In een ééndaagse bootcamp wordt een vakman in zijn kennis en vaardigheden dan weer helemaal up-to-date gemaakt. Dat zijn bootcamps waarin de cursist wordt ondersteund, begeleid en vooral gecoacht door gekwalificeerde en ervaren trainers."

Bootcamp

Een Bootcamp bestaat uit een aantal specifieke onderwerpen waar behoefte naar is in de vorm van workshops. De workshops bestaan uit intensieve praktijkgerichte casussen, waarbij gebruik wordt gemaakt van echte schadevoertuigen. "Er wordt dieper ingegaan op ­bijvoorbeeld het start-stop systeem, koplamptechnologie of radarsystemen. Verschillende onderwerpen komen aan bod: de werking ervan, het toepassen van meetinstrumenten en metingen uitvoeren, het werken met systeemtesters, het achterhalen van mogelijke storingen en navolgend de reparatie- en fabrieksvoorschriften, om zodoende een onderbouwd reparatie en hersteladvies te kunnen uitbrengen. Andere onderwerpen die worden behandeld zijn de kalibratie van radars. Hierin gaat het om de noodzaak van het kalibreren en de bijbehorende procedures. Het is een reeks van bootcamps over moderne voertuigsystemen waarmee een cursist zijn kennis uitbreidt in het begrijpen, controleren, werken aan en achterhalen van mogelijke schade en niet-schadegerelateerde storingen."