Volkswagen Pon Financial Services: Veiligheid boven alles

We kennen het allemaal: je bent onderweg, de telefoon piept en je handen gaan onbewust naar het apparaat om je WhatsApp of mail te checken. Exacte cijfers ontbreken, maar dat smartphone­gebruik achter het stuur ongelukken veroorzaakt, staat buiten kijf. Als leasemaatschappij wil Volks­wagen Pon Financial Services dan ook actief gaan bijdragen aan een veiliger verkeer door een nieuw product, de SafeDrivePod, aan te bieden aan haar klanten.

SafeDrivePod

De SafeDrivePod is een systeem dat het scherm van de smartphone blokkeert tijdens het rijden. Het bestaat uit drie elementen: de pod zelf die ergens in de auto wordt geïnstalleerd en een signaal uitzendt als de auto rijdt, een app die toegang tot de smartphone blokkeert, zodat alleen handsfree bellen en navigatie-apps nog beschikbaar zijn, en tot slot feedback naar de werkgever over het rijgedrag van de leaserijder.

Eerste ervaringen

De eerste ervaringen die medewerkers van Volkswagen Pon Financial Services zelf hebben opgedaan zijn veelbelovend, want na een gewenningsperiode hebben berijders inderdaad meer oog voor de weg. Er is minder afleiding en ze zitten rustiger achter het stuur. Uit een enquête blijkt zelfs dat in de testperiode vrijwel alle proefpersonen situaties hebben meegemaakt die zonder de SafeDrivePod misschien heel anders waren afgelopen.

Tegen kostprijs

Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zeker financieel, wordt de Pod voor de laagst mogelijke prijs aangeboden. Dit gebeurt actief aan klanten van Volkswagen Pon Financial Services. Ook kunnen bedrijven die nog geen klant zijn en hiermee aan de slag willen, zich rechtstreeks melden bij de leasemaatschappij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen Pon Financial Services: Veiligheid boven alles - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Pon Financial Services: Veiligheid boven alles

We kennen het allemaal: je bent onderweg, de telefoon piept en je handen gaan onbewust naar het apparaat om je WhatsApp of mail te checken. Exacte cijfers ontbreken, maar dat smartphone­gebruik achter het stuur ongelukken veroorzaakt, staat buiten kijf. Als leasemaatschappij wil Volks­wagen Pon Financial Services dan ook actief gaan bijdragen aan een veiliger verkeer door een nieuw product, de SafeDrivePod, aan te bieden aan haar klanten.

SafeDrivePod

De SafeDrivePod is een systeem dat het scherm van de smartphone blokkeert tijdens het rijden. Het bestaat uit drie elementen: de pod zelf die ergens in de auto wordt geïnstalleerd en een signaal uitzendt als de auto rijdt, een app die toegang tot de smartphone blokkeert, zodat alleen handsfree bellen en navigatie-apps nog beschikbaar zijn, en tot slot feedback naar de werkgever over het rijgedrag van de leaserijder.

Eerste ervaringen

De eerste ervaringen die medewerkers van Volkswagen Pon Financial Services zelf hebben opgedaan zijn veelbelovend, want na een gewenningsperiode hebben berijders inderdaad meer oog voor de weg. Er is minder afleiding en ze zitten rustiger achter het stuur. Uit een enquête blijkt zelfs dat in de testperiode vrijwel alle proefpersonen situaties hebben meegemaakt die zonder de SafeDrivePod misschien heel anders waren afgelopen.

Tegen kostprijs

Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zeker financieel, wordt de Pod voor de laagst mogelijke prijs aangeboden. Dit gebeurt actief aan klanten van Volkswagen Pon Financial Services. Ook kunnen bedrijven die nog geen klant zijn en hiermee aan de slag willen, zich rechtstreeks melden bij de leasemaatschappij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding